Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
kućni ljubimci
kućni ljubimci

Kućni ljubimci

Kako održati dom čistim kad su tu kućni ljubimci

Probajte uvesti u svoju rutinu i rutinu vaših peseka ove korake, život će vam biti ugodniji

Održavati dom čistim ukoliko u njemu obitava četveronožno stvorenje nije lak zadatak. Napisati članak o tome kako održati dom čistim, a pritom imati dva velika dlakavca (OK tri, al ovaj treći sam pokupi svoje dlake iz odvoda) također nije lak zadatak. No, nadam se da će vam neki od ovih savjeta dobro doći. Trik je u tome da budete dosljedni, onda sve uspjeva. Ako ste dosljedni, uspjevaju i dijete za mršavljenje, evo probala moja susjeda biti dosljedna i stvarno pali. Pola je nema!

Kućni ljubimci i kućni red

Probajte uvesti u svoju rutinu i rutinu vaših peseka ove korake, život će vam biti ugodniji:

1. Uvijek nakon šetnje ispred vrata svoga doma vlažnim ručnikom, a zatim suhim obrišite psu trbušćić (tamo se najčešće zaprljaju) i detaljno šapice. Ukoliko ste novi vlasnik psa, bitno je da ga naučite da prihvati ovakvo provođenje higijene. Svoje pse sam uz keksić prvo naučila da daju šapicu. Zatim su dobivali keksić tek kad bih im obrisala danu šapicu.

2. Ako se pas uvaljao u blato ili je u periodu linjanja, četkanje je obavezno! Nema tu velike filozofije, jednostavno drž’te si fige da se blato na vašem ljubimcu skori do kuće kako bi ga uspješno iščetkali. Dakle, četkanje prije svakog ulaska u kuću je velikim dijelom zalužno za kasniju čistoću vašeg stana.

3. Šampon odnosno pjena za suho pranje još je jedna super stvar. Nakon čišćenja i četkanja ljubimca “operite“ njime. Oni nisu nedostupni niti skupi, ako se ne varam nekih 30-ak kuna, a zaista uspješno kamufliraju mirise i dlaka djeluje osvježeno, čišće. Ovo sredstvo ne morate koristiti svakodnevno, pogotovo ako je vaš ljubimac bio samo u kratkoj šetnji

4. Zdjelica s vodom neka uvijek bude dostupna psu, no zdjelice s hranom možete držati odvojeno (moji psi jedu u hodniku) i/ili ih oprati i spremiti nakon svakog obroka. Zdjelice na podu pravi su magnet za prljavštinu i bakterije, jer su uvijek pomalo vlažne i slinave

5. Vaš je izbor dopuštate li psu penjanje na kauč/krevet. Njihov je izbor da se popnu na kauč ili krevet čim vas nema doma. Zaštitite stoga ta mjesta prekrivačem, no nikako ne dekicom jer se nikada nećete riješiti dlaka koje su se uvukle u nju. Kupite pamučni prekrivač, koji prekriva cijelu površinu i samo ga prebacite prije izlaska iz kuće.

kućni ljubimci

6. Tepisi su vrlo nezgodna stvar ako ste vlasnik psa. Stoga, ako ikako možete, nabavite manji tepih ili više manjih (npr. Ikea ima zgodne okrugle) i po potrebi ih protresite vani. Ovisno o materijalu možete ih i prati u perilici. Imam mali bijeli tepihić, nisko tkanje, gumiran je od ispod i jako praktičan, stane u perilicu, “klofam“ ga s jednom rukom. Pokušajte naći nešto takvo, u suprotnom jedino rješenje je redovito usisavanje. Kod težih slučajeva “dlakavog tepiha“ pomaže i navlažena gruba četka pomoću koje ćete najuspješnije izvući dlake i prljavštinu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Maženje ljubimca se može smatrati važnom terapeutskom opcijom za pacijente bilo koje dobi, a koji prolaze kroz mentalne i psihičke poteškoće

Kućni ljubimci

Možda nam nećete vjerovati, ali zaista postoje psi koji svoje dane vole provoditi na kauču i koje ćete morati tjerati u šetnju. Zvuči li...

Kućni ljubimci

Ljubitelji i vlasnici pasa pri planiranju ljetnog godišnjeg odmora zasigurno se susreću s nizom izazova.

Kućni ljubimci

Nakon radionice svi prisutni moći će se osvježiti raznovrsnim koktelima humanitarnog karaktera čiji je glavni sastojak Tito's Vodka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.