Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Kako održati vezu na daljinu

Izgradite kvalitetan odnos u vrijeme razdvojenosti.

Svi smo čuli onu daleko od očiju, daleko od srca, a neki od nas su upravo zbog toga odustali dati šansu vezi na daljinu. Vremenska i fizička razdvojenosti od osobe koju volite ne mora nužno značiti da je vezi došao kraj. Istina, kad razvijete određene osjećaje prema partneru, teško je zamisliti sreću bez da ste jedno blizu drugog. Ipak, postoje parovi koji su uspjeli odražti kvalitetnu i sretnu vezu usprkos razdvojenosti.

Za početak pokušajte si samo predočiti prednosti veze na daljinu i gledajte na takvu vezu kroz prizmu pozitivnih stvari. U takvoj vezi imate mogućnost da zadržite svoj osobni prostor, da uživate u samoći i da se više posvetite sebi.Zasigurno nećete u društvu sloviti za jednu od onih koja je stalno sa svojim dečkom, a svi znamo barem jednu prijateljicu koja u vezi zaboravi na prijatelje. Istina je da nećete moći uživati u blagodatima svakodnevnog seksa, ali ćete zato više uživati u rijetkim trenucima (intenzivnije) nježnosti. Pronaći čete više vremena za hobi koji ste možda bili zapustili tijekom veze ili se početi baviti nekom novom aktivnošću. Svaki sljedeći trenutak koji planirate provesti skupa ćete više cijeniti i više mu se veseliti jer ćete do tada uistinu i poželjeti se jedno drugog. 

Ipak, puno je zamki u ovakvom odnosu kojih morate biti svjesni cijelo vrijeme te pronalaziti načine kako biste i dalje bili sretni. Donosimo vam 10 savjeta za uspješnu vezu na daljinu.. 

1. Iskren razgovor

Koliko god vaša ljubav bila jaka, krenite od činjenice da se ništa ne podrazumijeva i da jedno drugome ne znate čitati misli.Obavite razgovor o cijeloj situaciji i spremnosti obiju strana za nastavak veze tijekom fizičke razdvojenosti.

2. Rok trajanja 

Odredite točno određeno vrijeme u kojem ste spremni na ovako velik kompromis. Razdvojenost ne može trajati do vijeka ukoliko ne odredite krajni rok do kojeg ste spremni na ovu vrstu iskušenja.

3. Povjerenje 

Objema stranama će trebati dovoljno velike zalihe povjerenja. Ako postoji sumnje među vama ni ne pokušavajte s ovim eksperimentom – bez povjerenja on je osuđen na propast.

4. Komunikacija

Od iznimne je važnosti da svakodnevno komunicirate u svim mogućim oblicima.Bit ćete zakinuti za njen neverbalni oblik, stoga si priuštite sve ostale raspoložive vam načine da ostvarite i održite kvalitetnu komunikaciju koja uključuje i povremene prepirke koje su sastavni dio svakog zdravog odnosa.

5. Posjeti

Odredite količinu i dinamiku međusobnih posjeta. Prilagodite se jedno drugom i vremenom i mjestom i nastojte svaki dogovoreni susret i realizirati.

6. Međusobni izazovi

Prisjetite se stvari koje niste napravili dok vas nije djelila razdvojenost jer tada "niste imali vremena". Iskoristite oboje period razdvojenosti za ispunjavanje vlastitih želja, misija, izazova, te na taj način budite kao osoba ispunjeniiji i sretniji.

7. Iznenađenja

Prvo iznenađenje koje vam sigurno pada na pamet jest dolazak u njegovo mjesto boravka bez prethodne najave. Male stvari poput razglednice ili kompilacije s najdražim pjesmama zasigurno vam neće oduzeti previše vremena, a sama činjenica da ste ga se sjetili puno znači za održavanje ljubavnog plamena. 8. Socijalizacija

Nipošto se ne odvajajte od prijatelja i izlazaka u nadi da ćete sami kod kuće za vikend lakše prebroditi razdvojenost od voljene osobe. Ni njemu ne prigovarajte za izlaske, a ni sebe ne uskraćujte za druženja s drugim ljudima.

9. Planiranje

Svaki susret i način na koji ćete provesti zajedničko vrijeme pomno isplanirajte. Malo vremena kojeg imate jedno za drugog posvetite samo vama i nastojte ga što kvalitetnije iskoristiti. 

10. Poklon

Dajte mu neku sitnicu koja ga podsjeća na vas u zamjenu za njemu neki drag predmet s kojim ćete ga uvijek imati pored sebe. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Život u dvoje

Jedan od najvećih ženskih strahova je taj kako ćemo u nekom trenutku dosaditi našem partneru.

Duh i tijelo

Ne možete razgovarati, a da nikad ne napravite nikakvu pogrešku. To je moguće jedino ako stalno šutite!

Seks

Sve je ustajalo. Dižete se rano, doručkujete, idete na posao, vraćate se, gledate televiziju, tuširate se, idete u spavati.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.