Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kako ostati smiren bez obzira na sve

Naučiti ostati smiren što god se oko tebe događalo jedno je od najvećih životnih umijeća.

Ostati smiren usprkos tome što se tvoji planovi nisu ostvarili i što se drugi naslađuju tome.

Ostati smiren kada osjetiš da u tuđim riječima nije istina jer jedini koji će trpjeti posljedice te svoje laži su oni sami.

Ostati smiren i kada te zaspu kritikama, ali i kada ti daju komplimente jer shvaćaš da tu nema ništa više od običnih riječi.

Naučiti ostati smiren što god se oko tebe događalo jedno je od najvećih životnih umijeća. Pa i onda kada pobijediš jer si svjestan da te pobjede neće vječno trajati i da svako uznošenje i ponos ne povećavaju, već štoviše skraćuju tvoj mir.  

Ostati smiren i onda kada ti kliču, kada ti govore da se na njih možeš osloniti, i kada se zaklinju u prijateljstvo prema tebi jer si svjestan da se u svijetu gazi riječ više od svega drugoga.

Naučiti ostati smiren što god se oko tebe događalo jedno je od najvećih životnih umijeća. Ostati smiren usprkos povredama i podmetanjima drugih jer shvaćaš da ne moraš prihvatiti sve ono što dolazi od drugoga, bilo dobro, bilo loše, da to ne mora ući u tvoj unutarnji svijet i da može proći mimo tebe, kao što vjetar prolazi.

Ostati smiren usprkos ožiljaka koji zadobivaš jer ćeš iz njih samo izaći jači kao osoba.

Naučiti ostati smiren tako što ćeš postaviti granice za tuđe riječi upućene tebi, neprimjerena osjećajna stanja prema tebi i ponižavajuće obrasce ponašanje, granice do kojih si čovjek i do kojih sve toleriraš, a nakon kojih činiš rez i nećeš dopustiti da te netko čini budalom.

Naučiti ostati smiren jer to je znak da si naučio voljeti svoj život, jer kakav god jest – tvoj je.

Nauči ostati smiren jer to je najbolji znak da si gospodar svog života, a ne netko drugi!

Mario Žuvela

Više

Zanimljivosti

Žrtve često dugo ne progovaraju o traumi i zato je važno kontinuirano jačanje svijesti kroz sam film, ali i razgovor sa psiholozima i redateljem...

Duh i tijelo

Praksa Movement Medicine približava nam i otvara prostor drevnih znanja koja svima mogu poslužiti u suvremenom svijetu.

Duh i tijelo

Ako ste i vi među onima koji i nakon što završe s poslom osjećaju napetost, razdražljivi su ili se pak mentalno nikako ne mogu...

Duh i tijelo

"Kletva znanja" je komunikacijski fenomen koji se javlja kada se  netko tko je, naprimjer, stručan u nekoj oblasti teško razumije s onima koji nisu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.