Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kako ostati zdrav iako sjedite 8 sati?

Malim promjenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete steći dobre navike.

Sjedenje od osam pa i više sati dnevno ispred kompjutera, pet dana u tjednu tijekom cijele godine ima veliki utjecaj na vaše zdravlje. Rad u uredu od devet do pet može biti stresan i iscrpljujuć, ali to ne znači da trebate zanemariti svoje zdravlje.

Malim promjenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete steći dobre navike.

Evo nekih savjeta kako da ostanete zdravi:

Doručak

Ako započnete svoj dan zdravim doručkom, osjećat ćete se bolje tijekom cijelog dana. Vjerojatno je primamljivo da usput pijete kavu i jedete neko pecivo iz pekare, ali morate isplanirati vrijeme za pravi doručak. Ako ne doručkujete redovno, osjećat ćete se umorno, bit ćete neraspoloženi i dekoncentrirani.

Pijte dosta vode

Ako ste žedni, osjećat ćete se umorno. Nerijetko griješimo i žeđ zamjenjujemo osjećajem gladi. Umjesto da popijete još jednu kavu ili ponovno pojedete pecivo, svakih pola sata popijte vode. Ako ste ipak gladni i nakon što ste popili vodu, jedite voće, orahe, bademe, lješnjaci…

Sjedite uspravno

Kada sjedite po cijeli dan vrlo je lako iskriviti i vrat i kičmu. Ako vas često bole leđa i vrat, onda vjerojatno ne sjedite lijepo. Ekran treba biti u nivou vaših očiju kako biste sjedili uspravno.

Krećite se

Ako ste neko tko se ne miče od stola cijeli dan, onda će vas vjerojatno sve boljeti nakon dužeg vremena. Ako nemate vremena ili ne volite teretane, prošetajte kad god možete, izbjegavajte lift, idite stepenicama i ustanite s vremena na vrijeme.

Ručajte van ureda

Lako vas zanese količina posla i onda preskočite ručak. Ali nemojte to raditi. Time što ćete izaći iz ureda i otići na ručak pravite i fizičku pauzu i pauzu za um. Važno je da ne jedete za stolom u uredu.

Više

Drama Queen

Iako je društveno neprihvatljiva i dovodi sve sudionike u neku neugodnu, pa ponekad i opasnu situaciju, laž nećemo tako lako iskorijeniti.

Savjeti stručnjaka

Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se napokon riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj...

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.