Kako pobjeći s lošeg dejta?

Imate dogovorenu cugu s frajerom kojeg ne poznajete i jednostavno ne znate što očekivati od samog susreta. Nakon što ste se našli i predstavili jedno drugom, započinjete konverzaciju. Međutim nešto ipak nije u cijeloj toj situaciji dobro. Ne izgleda onako kako ste ga zamišljali, njegova boja glasa vam ne odgovara, ne može se podičiti manirima koji bi vas očarali ili jednostavno cjelokupni dojam u vama ne budi nikakve emocije. 

Odlučili ste pobjeći s dejta, ali ne znate kako biste to izveli. Smislili smo par izgovora i načina kako da to i napravite na što bezbolniji način za obje strane. 

1. Iskren pristup

Na prvo mjesto stavljamo onaj način koji je ipak najviše fer, jer ako sebe zamislite u istoj situaciji, ali s obrnutim ulogama, zasigurno biste najviše voljeli da je dečko s kojim jeste iskren prema vama, a ne da vam mulja. Stoga je ljubazno objasnite mladiću da vam je jasno kako ipak vas dvoje nemate puno toga zajedničkog.

Počastite ga iskrenim komplimentom, jer bez obzira koliko je cijela situacija loša, on zasigurno ima nešto s čime se može pohvaliti, te predložite da privedete taj ne toliko atraktivan susret kraju.

2. Naglasite svoje razlike

Ne reagira li druga strana na vaš iskren pristup, tada započnite s naglašavanjem svojih razlika. Svalite krivnju na sebe i nastojte na svaku njegovu karakteristiku iznjeti svoju koja je apsolutna suprotnost. Uvjerit ćete ga na razlike koje su među vama očite i nepremostive te na taj način učiniti nepoželjnim materijalom za drugi čvenk. 

3. Skratite dejt

Ako postane uistinu nepodnošljivo s njim provoditi vrijeme, uvijek možete pronaći izgovor za skraćivanje tog susreta. Iznenada ste se sjetili da imate nedovršenog posla koji do sutra ujutro jednostavno mora biti gotov ili ste kod kuće zaboravili lijek koji ne smijete propustiti popiti baš u zadano vrijeme.

Da ne biste na licu mjesta morali biti kreativni i izmišljati razloge, osigurajte se na najefektniji mogući način; prije spoja dogovorite s prijateljem da vas nazove na mobitel u određenom trenutku kako biste mogli odglumiti da nakon toga poziva morate biti negdje drugdje i stoga morate ići. 

4. Pričajte o bivšem

I sami znate koliko iritantno može biti kada on priča o bivšoj djevojci bez obzira bila priča pozitivna ili negativna. Spominjanje bivših ljubavi dokaz je nesigurnosti i nepristojnosti prema drugoj strani i najefektniji način da druga strana shvati kako nema smisla nastavljati spoj ili pomišljati o slijedećem. 

5. Ne pristajte na sljedeći poziv za druženje

Bili ste dovoljno pristojni i izdržali ste u društvu lika ovaj put, ali zasigurno si nećete dopustiti da se dogodi mogućnost nastavka ove katastrofe. Bez obzira koliko pristojne i obazrive inače jeste, ovaj put zaboravite te svoje karakteristike i ni pod koju cijenu nemojte pristati na sljedeći njegov pokušaj da vas čini nezadovoljnom.