Kako postići brži rast kose?

Zamahnete glavom, a ono ništa ne leluja nekoliko milisekundi u zraku, a vi biste se baš željeli zavodnički razmahivati grivom. Pokušajte s ova tri savjeta, pa tko zna, možda skoro kosa stane u rep.

1. Perite i masirajte

Isto kao kad se umivate pa ne stavite samo lice pod vodu, već masirate rukama, tako i vašoj kosi treba masaža vlasišta da bi bila lijepa i rasla. Vjerojatno biste se nakon posla najradije stali ispod tuša i neka voda teče. Ipak našamponirajte i nekoliko minuta rukama masirajte tjeme. Potaknut ćete funkciju vlasišta i brži rast kose.

2. Njega

Koristite šampone i regeneratore koji sadrže hranjive sastojke poput Shea maslaca. Jedan od razloga zašto kosa dođe do jedne granice, pa dalje ne raste, a što vam može biti čudno, je zato što je oštećena, pa više puca i ne može se normalno razvijati.3. Pomagala

Pokušajte ne češljati se raznim uskim četkama i češljevima kosu, već uzmite jedni četku širokih zubaca i s njom se raščešljavajte, nježno i bez naglih poteza. Tako kosa neće toliko pucati. Također, bar jedan put tjedno nemojte kosu sušiti fenom, već pustite da se osuši prirodnim putem. Tko zna, možda vam se i svidi takva nova 'prirodna' frizura.