Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Kako posvojiti dijete?

U listopadu prva edukativna konferencija o posvajanju djece.

Udruga za potporu posvajanju Adopta se, u okviru napora reforme javne uprave, uključila u osmišljavanje i provedbu reforme sustava posvajanja u RH te, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, 1. i 2. listopada 2012. u Zagrebu priprema konferenciju namijenjenu djelatnicima Centara za socijalnu skrb, Obiteljskih centara, domova za djecu te samog Ministarstva, koji rade na poslovima posvajanja, ali namijenjenu i postojećim i potencijalnim posvojiteljima.Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti, otvorit će konferenciju, a cilj ovog edukativnog skupa je predstavljanje pravnog okvira u kojem i RH treba početi djelovati, predstavljanje drugih EU modela i uspješnih praksi posvajanja te edukacija djelatnika iz područja važnih za uspješnost posvajanja.

Adopta – Udruga za potporu posvajanju je nevladina, neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djelujemo na stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.Proces posvojenja u RH praćen je nizom problema – nejasnoća i nedostatak standarda u posvajanju, komplicirana procedura, nedovoljna priprema i podrška posvajateljskih obitelji, predugo čekanje djece na posvajanje – samo su neki od njih, a najveće žrtve takvog nesređenog sustava su, nažalost, upravo djeca.

Svaki financijski i/ili organizacijski doprinos bit će cijenjen i vrlo dobrodošao, a Adopta će se sponzorima konferencije zahvaliti na tiskanim materijalima konferencije kao i na web stranici Adopta. Ukoliko ste zainteresirani za daljnju suradnju, molimo da nas bez oklijevanja kontaktirate na [email protected], u priopćenju navodi Diana Topčić Rosenberg, predsjednica udruge Adopta.

Profitiraj.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Anja može sve

Inspiracija. Što prvo pomislite kada to čujete? Je li vama netko ikada rekao da ste inspirativni?

She Book Club

Lastin novi dom – naziv je slikovnice koja će uskoro izići iz tiska u izdanju Adopte, udruge za potporu posvojenju.

Istaknuto

Hrvatskoj je potrebna sveobuhvatna reforma sustava kako bi država svakom djetetu bez odgovarajuće roditeljske skrbi mogla pružiti maksimalnu potporu u traženju obitelji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.