Kako pravilno skinuti ekstenzije trepavica?

Trend ekstenzija trepavica već duže vrijeme je među našim djevojkama. One daju očima posebnu čar, a osim što se može birati gustoća i veličina trepavica, prošlo ljeto je naše trendseterice zaludio hit i trepavica u različitim bojama.

No, u novonastaloj situaciji u kojoj trenutno svi trebamo slušati savjete Stožera i #ostatidoma, mnogi kozmetički tretmani i metode uljepšavanja su trenutno na čekanju, a brojni vizažisti, nail artisti i stručnjaci u skincare kozmetici, „preselili“ su se u online svijet kako bi svojim klijentima dali savjete i informacije što čini u svom domu kako bi i dalje održali zdravu kožu i nokte.

Naime, ekstenzije trepavica nužno je nadopunjavati svakih nekoliko tjedana, baš kao i uređivanje noktiju jer i trepavice rastu.

Znanstvenici procjenjuju kako je broj trepavica na gornjem kapku od 160 do 250 komada, a tijekom cijelog života njihov broj se ne smanjuje. Gubitkom jedne, na njezinom mjestu počinje rasti druga i tako kroz cijeli život.

 

 

Sada kada ste i nešto naučili, pitanje koje mnoge muči je kako pravilno skinuti ekstenzije trepavica. Naša Marijana Mijošević Marijanis, nakon što ste naučile kako skinuti gel s noktiju bez da ih oštetite, danas vas uči skinuti ekstenzije trepavica.

Prvo trebate obilno natopiti blazinici s bilo kakvim uljem koje imate u kozmetičkom ormariću i prisloniti na oko odnosno ekstenzije jer ulje i masnoća oslabljuju ljepilo na spoju prirodne trepavice i ekstenzije.

 

 

Nakon 10 do 15 minuta, laganim trljanjem probajte odvojiti koliko god ekstenzija se skida bez poteškoća. Ostatak pustite da izrastu i otpadnu same, a u međuvremenu se bez problema možete šminkati i stavljati maskaru.

Naglašava kako niti u kojem slučaju ne skraćujete ekstenzije škaricama, jer osim što neće izgledati lijepo, vrlo vjerojatno ćete oštetiti i vaše prirodne trepavice.