Kako primati ljubav

U ovoj revolucionarnoj knjizi dvojac sačinjen od autora uspješnica i psihoterapeutkinje, Harvillea Hendrixa i Helen LaKelly Hunt, otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali njezino primanje i dopuštanje da vas promijeni nešto je sasvim drugo. Mnogi među nama s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu –  zaista smo voljeni, ali mi to ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti.

Ova se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju.

Knjiga Kako primati ljubav proizlazi iz njihove osobne odiseje, a sami kažu sljedeće: "Uvijek postoji nada u preobrazbu veze dvoje izoliranih pojedinaca u istinsko partnerstvo. U svakoj zajednici dvije ranjene osobe imaju mogućnost zaliječiti rane i razviti se zahvaljujući svojoj kvalitetnoj vezi. Trenutačna interakcija s dugogodišnjim partnerom može postati najmoćnije sredstvo preobrazbe predstavljajući njezin najtransparentniji oblik.". Knjiga se bavi najvećim problemom s kojim se parovi moraju suočiti i pokazuje kako ukloniti prepreke primanju ljubavi i kako za to osposobiti naša srca.

Imago terapija odnosa (ITO) spada u humanističke interpersonalne terapijske pristupe s posebnim naglaskom na sposobnost dijalogiziranja, što čini bazičnu pokretačku snagu iscjeliteljskog procesa u Imagu. Harville Hendrix utemeljitelj Imaga razvija teoriju partnerskih odnosa inspiriran teorijom objektnih odnosa, teorijom razvoja privrženosti i modernim saznanjima iz područja interpersonalne neurobiologije. Posuđuje i adaptira neke terapijske procese iz Gestalta, bihevioralne i kognitivne terapije i transakcijske analize.

OSVOJI KNJIGU

Mozaik knjiga i She.hr vam povodom Dana zaljubljenih poklanjaju knjigu "Kako primati ljubav", autora Harvillea Hendrixa i Helen LaKelly Hunt.
Svaki dan, do Valentinova, pokloniti ćemo jedan primjerak knjige jednoj čitateljici.

Ako želite sudjelovati i osvojiti knjigu i  naučiti kako primati ljubav, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom LJUBAV i navedete sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela, i knjiga možda postane vaša!

Što je Imago terapija?

Vaše prijave primamo do 15. srpnja 2011., kada ćemo objaviti i imena dobitnika.

Drage naše,
dobitnica knjige je Ana Tešija. Čestitamo!
Obavijest o nagradi primiti će na mail.
Vaš She.hr