Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Odnosi

Kako roman ’50 nijansi sive’ utječe na vašu vezu

Knjiga kao potvrda očekivanja

Roman 50 nijansi sive zaludio je svjetsku čitalačku publiku, a prema istraživanjima i loše utjecao na nju.

Naime, prema znanstvenicima sa Sveučilišta u Michiganu žene koje su čitale roman imaju veće šanse za stjecanje problema u prehrani i često privlače agresivne partnere. Osim toga, one koje su pročitale sva tri nastavka ove popularne ljubavne priče sklonije su piću i promiskuitetnom ponašanju od nježnijeg spola koji se nije uhvatio ‘lektire’.

par1‘Fikcija ili ne tisuće žena svaki dan upijaju poruke koje u sebi sadrže ove knjige, a koje nasilje nad ženama prikazuju kao nešto normalno i poželjno, pod izlikom ljubavi i seksualnosti’, stoji u uvodu studije u kojoj je sudjelovalo 655 žena u dobi od 18 do 24 godine.

Studija pokazuje da žene koje uživaju u takvoj literaturi 25 posto češće iskuse psihičko zlostavljanje u vezi – poput vike i uvreda partnera, 34 posto češće imaju partnera koji imaju tendenciju kontroliranja i uhođenja, no i 75 posto češće su izložene poremećajima prehrane.

Istraživači ne navode kako knjiga ženama nameće što trebaju tražiti od partnera i ljubavne veze, no veliki dio njih koristi ovaj medij kao potvrdu svojih očekivanja i stavova.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Kad sam imala nešto manje od 40, sama sebi sam dala „zadatak“ da ću do 40 i neke naći partnera.

Seks

Isti entuzijazam koji potiče navijače da navijaju, igrače da pomiču svoje granice, a timove da pobjeđuju sličan je strasti koja potiče intimne odnose.

Seks

Kako temperature rastu, a dani postaju dulji, u zraku se osjeća poznato raspoloženje - stigla je sezona festivala!

Život u dvoje

Ova aplikacija namijenjena je svima koji žive katoličku vjeru, nemaju sklopljen sakrament ženidbe, te žele hodanje sa svrhom koje vodi u sakrament braka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.