Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Odnosi

Kako roman ’50 nijansi sive’ utječe na vašu vezu

Knjiga kao potvrda očekivanja

Roman 50 nijansi sive zaludio je svjetsku čitalačku publiku, a prema istraživanjima i loše utjecao na nju.

Naime, prema znanstvenicima sa Sveučilišta u Michiganu žene koje su čitale roman imaju veće šanse za stjecanje problema u prehrani i često privlače agresivne partnere. Osim toga, one koje su pročitale sva tri nastavka ove popularne ljubavne priče sklonije su piću i promiskuitetnom ponašanju od nježnijeg spola koji se nije uhvatio ‘lektire’.

par1‘Fikcija ili ne tisuće žena svaki dan upijaju poruke koje u sebi sadrže ove knjige, a koje nasilje nad ženama prikazuju kao nešto normalno i poželjno, pod izlikom ljubavi i seksualnosti’, stoji u uvodu studije u kojoj je sudjelovalo 655 žena u dobi od 18 do 24 godine.

Studija pokazuje da žene koje uživaju u takvoj literaturi 25 posto češće iskuse psihičko zlostavljanje u vezi – poput vike i uvreda partnera, 34 posto češće imaju partnera koji imaju tendenciju kontroliranja i uhođenja, no i 75 posto češće su izložene poremećajima prehrane.

Istraživači ne navode kako knjiga ženama nameće što trebaju tražiti od partnera i ljubavne veze, no veliki dio njih koristi ovaj medij kao potvrdu svojih očekivanja i stavova.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Horoskop

Astrologija potvrđuje da se suprotnosti privlače, a te veze karakterizira jaka “kemija”, kao i sukob znakova...

Darivanje

Otkrijte pravi problem i uz pomoć konkretnih primjera i savjeta ga ne samo riješite, već sami sa sobom, svojim partnerom i voljenima ostvarite cjelovit...

Seks i osjećaji

Ultimatumi u odnosima su uvijek rizični, ali ne moraju biti loša stvar.

Duh i tijelo

Predodžba o tome da vas netko zaskoči u mraku i siluje u grmu dobila je nove dimenzije, a silovanje se može dogoditi bez upotrebe...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.