Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Kako se našminkati ispod naočala?

Malim trikovima do savršenog izgleda!

Leće naočala šarenici oka oduzimaju sjaj, mijenjaju oblik oka i nijanse sjenila. Malim trikovima to je moguće popraviti.

Ako ste dalekovidni

Šminkajte se diskretno. Što je dalekovidnost veća, to leće negativnije utječu na izgled oka, povećavaju ga. Umjereno koristite šminku i ne pretjerujte s izborom boja.

  • Prednost dajte mat, tamnim sjenilima (boja dima, mekana smeđa, smeđe zelena) i nanesite ih u prozračnom sloju na sredinu gornjeg kapka, tako ćete ga prividno smanjiti.
  • Sivom kajal olovkom povucite crtu uz rub donjeg kapka.
  • Na trepavice nanosite tanki sloj crne ili smeđe maskare, posebno pažljivo maskaru nanesite pri korijenu, ne pretjerujte na vrhovima trepavica, ne smiju biti podebljane i previše izdužene.

Ako ste kratkovidni


Naglasite živahan pogled. Leće naočala za korigiranje kratkovidnosti smanjuju oči i šarenici oduzimaju sjaj. Uz pomoć sjenila možete povećati oko i pogledu dati živahnost.
  • Najbolji je izbor olovka intenzivne boje (sivoplava, sivozelena) kojom obrubite oko uz trepavice. Crtu povucite samo uz 2/3 vanjskog ruba donjeg kapka, tako da je izraženija, deblja prema vanjskom kutu oka.
  • Iznad crte, točkastim potezima prijeđite sjenilom kako biste omekšali crtu olovke. Izbjegavajte sedefasta sjenila, koristite baršunasta, mat.
  • Šarenici dajte sjaj tako da na gornji kapak nanesete sjenilo boje u skladu s prirodnom bojom oka: za plave oči narančaste nijanse, za zelene oči ružičasto-smeđe, a za smeđe oči nježne ljubičaste nijanse.
  • Ispod luka obrve nanesite malo sedefastog bijelog sjenila koje će privući svjetlo.
  • Oko povećajte crtom bijele ili plavkaste kajal olovke uz unutrašnji rub donjeg kapka.
  • Na trepavice nanesite dva sloja crne ili smeđe maskare, nastojte trepavice izdužiti prema sljepoočnicama, povećat će pogled.
Ordinacija.hr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Zepter hyperlight naočale su lijepog, modernog i elegantnog dizajna, ali su i naočale koje poboljšavaju koncentraciju, pažnju, pamćenje, san, produktivnost i oštrinu vida, a...

Dobar posao

Visoko kvalitetna tehnologija, inovativan dizajn i jednostavna upotreba čine Bioptron svjetlosnu terapiju vrlo učinkovitom.

Zanimljivosti

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Trendovi

Izbor sunčanih modela je nevjerojatno velik, ali ako tražite model s kojim možete otići toliko daleko, prva stvar koju trebate uzeti u obzir je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.