Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kako se ponovo zbližiti s partnerom?

Shvatite svoga partnera za ozbiljno.

Ne zamarajte se partnerovim manama, usredotočite se na partnerove vrline u koje ste se zaljubili. Uz malo truda vaš odnos ponovo može biti pun ljubavi, razumijevanja i strasti.Ne znate odakle biste počeli?

Pozorno slušajte

U tome se slažu svi stručnjaci – slušanje je ključ do uspješnog odnosa te zbližavanja s partnerom. Smanjiti broj nepotrebnih sukoba, povećati povjerenje to bi trebalo utvrditi partnerstvo. Zvuči vam jednostavno, pravo slušanje je puno više od sjedenja u istoj sobi u kojoj vaš partner priča. Pokažite da vam je stalo, ugasite televizor, pogledajte mu u oči i pokažite da vas iskreno zanima što vam ima za reći.Takav pristup je iznimno potreban kada je vaš partner uzrujan. Ako pažljivo slušate, lako ćete razumjeti situaciji i moći dati niz rješenja. Slušati nekog možemo naučiti, recimo u manje zahtjevnim situacijama, na poslu ili u telefonskom razgovoru s prijateljima. To će vam pomoći u samom praćenju događaja i stvarno ćete moći suosjećati s partnerom, kojem ste u tom trenutku potrebni.

Usredotočite se na pozitivno

Kada upoznamo nekoga, obraćamo pažnju samo na stvari koje nam se na potencijalnom partneru sviđaju. Nakon nekog vremena sve te stvari uzimamo "zdravo za gotovo", te se počnemo fokusirati na stvari koje nas živciraju. Dakle, odnos postaje negativan i često završava u suzama. Rješenje je u tome da se ne zamaramo sa nepotrebnim manama partnera, nego da se usredotočimo na njegove pozitivne osobine. Sastavite popis osobina koje volite i vidjet ćete da je to ista osoba u koju ste se zaljubili.
Ne budite sitničavi

Sitničavost ne vodi nikuda

Stvara napetost među partnerima, dovodi do svađa, problema i ne rješava ništa. Ukoliko cijelo vrijeme imate pritužbe na nešto, partner će vas početi ignorirati i neće vas slušati. Svoje nezadovoljstvo pokušajte riješiti razumnim dijalogom, recite svoj stav potkrijepljen argumentima i iznesite moguća rješenja. Umjesto da stalno govorite što vam se ne sviđa, počnite govoriti što vam se sviđa. Svaku stvar koju vaš partner pokuša promijeniti na bolje obavezno pohvalite i dajte mu kompliment. Na taj način vaš će partner biti motiviran i osjećat će se dobro, kao i vi.Provodite više vremena zajedno

Ovaj savjet ste već sigurno čuli "uzmite si vrijeme samo za vas! ". Unatoč tom saznanju to čine rijetki parovi. Na kalendaru zajedno pogledajte datume, uskladite dane kada možete biti zajedno, dogovorite se i provedite te dane zajedno. Osim što čete imati zajedničku aktivnost, planiranje i želje će vas povezati. To zajedničko vrijeme nemojte ograničavati satima i drugim obavezama, to vrijeme je samo vaše i iskoristite ga da se zbližite s partnerom!

Dodirujte se češće

Fizički dodir je potreban za njegovanje veze kao i emotivna strana. Nježni dodir može napravit čudo, otklanja stres, napetosti, tugu i daje partneru na znanje da vam je stalo do njega. Iskrenim zanimanjem pokazujete da je među vama duboko prijateljstvo, s poljupcem da vaša ljubav živi. Stalno spavate u istom krevetu, ne vodite svaku noć ljubav. Sama blizina partnera dovoljna je da nam da topao osjećaj oko srca.Intimatemedicine.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Neke žene ne propuštaju priliku da zadrže muškarca.

Budi fit

Slušati nije lako. Kako bismo zaista čuli neku osobu moramo to htjeti, ali i znati. No, zašto bismo se uopće trudili?

Seks

7 savjeta za održavanje strasti u ljubavnoj vezi.

Duh i tijelo

Neki ljudi tvrde da se ne osjećaju tjeskobno, ali ih svejedno pokreće tjeskoba.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.