Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kako stati na kraj jutarnjoj gužvi?

Dobra organizacija znači – manje kašnjenja.

Obući se, pojesti doručak, pokupiti sve stvari i izaći van. Zvuči lako. Ali za mnoge je to najteži dio dana, posebice ako imaju djecu kod kuće. Rješenje je u – planiranju.

Odijevanje

Pripremite odjeću za sebe i djecu večer prije (garantirano štedi vrijeme i smanjuje stres ujutro). Ako imate djecu, znate o čemu govorimo. Koliko puta ste se susreli s djetetom koje je inzistiralo da obuće određeni komad odjeće koji leži zatrpan u košari za veš, izgubljen je negdje u kući ili vi smatrate da je neprikladan za vrijeme ili priliku. Riješite te bitke večer prije, kako bi izbjegli jutarnja histeriziranja i kako ne bi trošili dragocjeno vrijeme na potrage za svima prihvatljivom odjevnom kombinacijom. Ovo je važan korak i za vas. Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste obukli suknju ili košulju da bi u trenutku izlaska iz kuće otkrili kako nedostaje koji gumb ili je odabrani odjevni predmet zamrljan (ne možete se vječno izvlačiti na djecu koja podriguju).

Doručak

Pripremite sve za doručak večer prije. Postavite stol, grupirajte namirnice potrebne za doručak na policu u frižideru, zamiješajte instant kavu (tako da ju je potrebno samo preliti vrućom vodom). Uštedjet ćete dragocjene minute!

Izađite van sa svime što vam je potrebno

Kod ulaza/izlaza napravite mjesto za stvari svakog člana obitelji. To može biti košara ili polica u ormaru, bitno da je dovoljno velika da na nju stanu sve stvari kao ključevi, torbice, ruksak plus sve ostalo što ide van iz kuće (kutije s hranom, rođendanski pokloni, oprema za sport, registrator s papirima za posao…). Predvidite i kutiju za odjeću koja se nosi na kemijsko čišćenje, knjige za knjižnicu, recepte za apoteku, slanje pisama. Cijelu kutiju odnesite u automobil i polako je praznite.
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Moj dom

Bilo da se radi o odlaganju alata, čuvanju vrtnog pribora ili skladištenju sezonskih dekoracija, šupa igra ključnu ulogu u održavanju reda i organizacije.

Budi fit

Uz puno truda i vježbanja potrebno je svoju prehranu prilagoditi novom stilu života. Jer bez promjene prehrambenih navika nećete puno toga promijeniti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.