Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Kako uživati u plivanju za vrijeme menstruacije

Dok će se neki kupati ​​u morima ili, ako bude sreće, oceanima, drugi će uživati ​​u prirodi; u rijekama i jezerima.

Kakvi su planovi za godišnji odmor? Dok će se neki kupati ​​u morima ili, ako bude sreće, oceanima, drugi će uživati ​​u prirodi; u rijekama i jezerima. Ni bazen nije loš izbor! Imati mogućnost da se rashladimo u osvježavajućim vodama tijekom vrućih ljetnih mjeseci je sve što trebamo, ali što kad dođu oni dani u mjesecu? Kako uživati u plivanju za vrijeme menstruacije?

Najbolje je poslušati savjete stručnjaka, a dr. Maja Gudelj, specijalistica ginekologije u Poliklinici Ginecej kaže da se razlika između kupanja u kadi u odnosu na kupanje u moru ili rijeci odnosi samo na temperaturu vode. Jasno je i da je mokar badić dodatni rizik za prehladu uz ionako loš imunitet u tom trenutku.

Zato je vrlo važno pridržavati se nekih pravila. Prvo i najvažnije, ulošci očito ne dolaze u obzir dok plivate. Ako koristite menstrualne čašice ili tampone, imate sreće! Potrebno je korišteni tampon i badić čim prije zamijeniti po izlasku iz vode te se umotati u topli ručnik ili zagrijati na suncu.

Ostaje jedino pitanje što je bolji izbor, tamponi menstrualna čašica?

Odgovore donosi INTIMINA s ciljem da razriješi vaše sumnje i pomogne vam da se pripremite za ljeto iz snova.

Ako se odlučite za tampone, morate znati da će oni, uz apsorpciju krvi, upiti i malo vode. To nije štetno, ali budući da bazen i morska voda mogu sadržavati bakterije koje mogu povisiti vaginalni pH i uzrokovati infekciju, važno je promijeniti tampon neposredno prije i nakon kupanja.

Ako plivate s menstrualnom čašicom, nikakva tekućina ne može ući, a kako je kapacitet puno veći od tampona, mala je vjerojatnost da ćete “procuriti”. Također, ne morate razmišljati o pražnjenju čašice nakon kupanja jer se ona može nositi do 12 sati. To je pravi spas kada ste na otvorenom, na plaži usred ničega i bez toaleta u blizini. Tijekom vrućih ljetnih dana, menstrualne čašice imaju još jednu prednost, a to je da nemaju i ne zadržavaju mirise, zahvaljujući medicinskom silikonu od kojeg su napravljene.

Posljednje, ali ništa manje važno, je ekološki aspekt menstrualnih čašica jer mogu trajati i do 10 godina, tako da ne zagađujete planet i ne morate razmišljati o tome gdje ćete promijeniti tampon.

Razumljivo je da navikavanje na menstrualnu čašicu nije svakome baš jednostavno i da nekima treba vremena. Dakle, ako se još niste navikli, odabir tampona za plivanje također je dobra opcija! Koji god proizvod odabrali, pazite na to da ga redovito praznite ili mijenjate.

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Menstruacija dolazi s raznim simptomima, a jedni od najčešćih su umor i blaga vrtoglavica ili omaglica.

Zdravstveni karton

Za vrijeme ovulacije dolazi do otpuštanja zrele jajne stanice iz jajnika prema jajovodu u kojem se događa njena oplodnja najkvalitetnijim spermijem.

Budi fit

Predstavljamo vam deset sportova koji će vam u tome najbolje i najbrže pomoći.

Seks

Poboljšajte stanje u postelji!

Advertisement