Kako uživati u plivanju za vrijeme menstruacije

Kakvi su planovi za godišnji odmor? Dok će se neki kupati ​​u morima ili, ako bude sreće, oceanima, drugi će uživati ​​u prirodi; u rijekama i jezerima. Ni bazen nije loš izbor! Imati mogućnost da se rashladimo u osvježavajućim vodama tijekom vrućih ljetnih mjeseci je sve što trebamo, ali što kad dođu oni dani u mjesecu? Kako uživati u plivanju za vrijeme menstruacije?

Najbolje je poslušati savjete stručnjaka, a dr. Maja Gudelj, specijalistica ginekologije u Poliklinici Ginecej kaže da se razlika između kupanja u kadi u odnosu na kupanje u moru ili rijeci odnosi samo na temperaturu vode. Jasno je i da je mokar badić dodatni rizik za prehladu uz ionako loš imunitet u tom trenutku.

Zato je vrlo važno pridržavati se nekih pravila. Prvo i najvažnije, ulošci očito ne dolaze u obzir dok plivate. Ako koristite menstrualne čašice ili tampone, imate sreće! Potrebno je korišteni tampon i badić čim prije zamijeniti po izlasku iz vode te se umotati u topli ručnik ili zagrijati na suncu.

Ostaje jedino pitanje što je bolji izbor, tamponi menstrualna čašica?

Odgovore donosi INTIMINA s ciljem da razriješi vaše sumnje i pomogne vam da se pripremite za ljeto iz snova.

Ako se odlučite za tampone, morate znati da će oni, uz apsorpciju krvi, upiti i malo vode. To nije štetno, ali budući da bazen i morska voda mogu sadržavati bakterije koje mogu povisiti vaginalni pH i uzrokovati infekciju, važno je promijeniti tampon neposredno prije i nakon kupanja.

Ako plivate s menstrualnom čašicom, nikakva tekućina ne može ući, a kako je kapacitet puno veći od tampona, mala je vjerojatnost da ćete “procuriti”. Također, ne morate razmišljati o pražnjenju čašice nakon kupanja jer se ona može nositi do 12 sati. To je pravi spas kada ste na otvorenom, na plaži usred ničega i bez toaleta u blizini. Tijekom vrućih ljetnih dana, menstrualne čašice imaju još jednu prednost, a to je da nemaju i ne zadržavaju mirise, zahvaljujući medicinskom silikonu od kojeg su napravljene.

Posljednje, ali ništa manje važno, je ekološki aspekt menstrualnih čašica jer mogu trajati i do 10 godina, tako da ne zagađujete planet i ne morate razmišljati o tome gdje ćete promijeniti tampon.

Razumljivo je da navikavanje na menstrualnu čašicu nije svakome baš jednostavno i da nekima treba vremena. Dakle, ako se još niste navikli, odabir tampona za plivanje također je dobra opcija! Koji god proizvod odabrali, pazite na to da ga redovito praznite ili mijenjate.