Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Kako znati ide li veza u pravom smjeru?

Većina parova barem jednom u životu doživi krizu.

Životni ritam, posao, obitelj, imperativi koje nameće društvo, monotonija i preveliki zahtjevi – previše je razloga koji mogu dovesti do poremećenih odnosa. Tada partneri često počnu tražiti uzbuđenje izvan rutinske svakodnevice. Stručnjaci tvrde kako se ne bismo trebali bojati kriza u vezi ili braku jer je to znak da se vaš odnos razvija. Ono što je bitno je da ne odustajete i da pronađete rješenje za vaše poteškoće. Najlakše je otići, mada je ponekad to jedini izbor. Naravno, ishod ovisi o oba partnera i težini problema te vremenu koje ste proveli zajedno.

Kako uopće prepoznati krizu ili vezu koja ide u krivom smjeru?

Evo nekih “simptoma”:
  1. Posljednji saznajete vijesti kao što su partnerovo promaknuće, razmišljanje o promjeni posla ili pak novosti u njegovoj obitelji.
  2. Partner vas izbjegava dovoditi u pretjerani kontakt s njegovim prijateljima i članovima obitelji. Ne poziva vas na obiteljske skupove, sve više stvari dijeli s rodbinom, a manje s vama.
  3. Ne želi se žrtvovati i funkcionira samo kad nema problema.
  4. Rijetko priča o daljoj budućnosti ili jednostavno više ne planira ništa unaprijed što bi trebalo uključivati vas.
  5. Kontrolira vas, a misli kako time pokazuje ljubav. Ne zavaravajte se, u pitanju je kontrola i nadmoć, nikako ljubav.
  6. Kad vi poželite razgovarati o vezi ili o temama koje vas muče, optužuje vas da previše dramatizirate i ne podnosi razgovore.
  7. Stalno se borite sa svojom obitelji i prijateljima, jer ne vole vašeg partnera i vječno vas kritiziraju zbog njega.
  8. Ne pazi hoće li izgubiti vaše povjerenje.
  9. Čini vam se kako ulažete više energije u vezu nego partner i ne dobivate jednako natrag. On to ne cijeni i misli da je vaš trud normalna stvar.
  10. Pomanjkanje truda i volje za opetovanim izražavanjem osjećaja.
Žene nisu savršene, ali nisu ni muškarci. Često su pregrubi i sebični, a zapravo nesigurni i emocionalno nezreli. Nemaju pojma o tome što je ljubav ili seks i koja je suština odnosa. Najvažnije je biti odlučan u potrazi za pozitivnim osobinama i ponašanjem partnera kako bismo uspjeli prevladati opasne ‘otrovne’ misli koje prijete svakom odnosu. Sretni parovi koji se ne opterećuju toksičnim mislima, imaju bolji i zdraviji način razmišljanja jedni o drugima. Upravo takav način razmišljanja omogućuje parovima poboljšati komunikaciju, riješiti probleme i probuditi romantiku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Horoskop

Saznajte tko će biti dobro raspoložen, napredovati i imati obilje ljubavi!

Horoskop

Mrzi kad život postane dosadan. Zato uvijek želi prihvatiti izazov i biti s nekim tko je nepredvidljiv i nestalan – to mu je uvijek...

Seks

Kako postići dobar seks ako nemate niti malo emocija?

Život u dvoje

Volite svog partnera/partnericu, volite život koji vodite, a ipak tragate za svojom bivšem ljubavi po bespućima interneta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.