Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Kakvi ste prema sebi?

Zamislite nekoga koga volite najviše na svijetu.

Zamislite nekoga koga volite najviše na svijetu. Ta osoba dolazi vam s problemom oko kojeg treba pomoć. Ili se osjeća loše taj dan. Kako se ponašate prema njoj? Što ćete joj reći? Hoćete joj posvetiti pažnju? Hoćete imati razumijevanja i strpljenja?

Možda ćete satima sjediti i slušati što je muči. Možda ćete nazvati sve vaše kontakte kako biste joj pomogli riješiti problem.

Možeš ti to!

Sada to usporedite sa svojim internim razgovorima. Kako razgovarate sami sa sobom? Što mislite o svojim problemima? Vidite li rješenje? Imate li isto toliko razumijevanja i strpljenja za sebe? Hoćete li se na isti način angažirati i naći rješenje za sebe? Čini li vam se jednako lako riješiti bilo što kao kada se radi o vašoj najdražoj osobi?

 

 “Vi sami, koliko i itko u cijelom svemiru, zaslužujete svoju ljubav i naklonost.”
Buda

 

Nema šanse

 Često to nije tako. Kada procjenjujemo sami sebe i sagledavamo vlastite mane, greške i probleme najčešće ih preuveličavamo.

Mnogo je razloga za to. Jedan od najvažnijih je da je um sklon negativnom načinu razmišljanja kako bi nas zaštitio od onoga što doživljava kao opasnost.

Opasnost u ovom kontekstu može biti osramotiti se jer smo napravili grešku. Ali greške su dio učenja i one su neizbježne.

 

 “Kad pogriješite, odgovorite sebi s ljubavlju, a ne samo sramotom.”
Ellie Holcomb

 

Kada sagledavamo vlastite mane najčešće pretjerujemo, a kada se radi o vrlinama umanjujemo ih.  Svojim problemima ne vidimo rješenje i doživljavamo ih kao najveće na svijetu.

Zapetljamo se u vlastitim mislima i ne znamo van jer nemamo razumijevanja za sebe i ne možemo se prihvatiti. Ne vidimo se objektivno pa je zato važno sagledati sebe kao što vidimo svoje najdraže. Kada se radi o njima možemo sve razumjeti i opravdati.

 

“Zaljubiti se u sebe prva je tajna sreće.”
Robert Morley

 

Najbolji prijatelj

Budite sami sebi najbolji prijatelj! Imajte razumijevanja za vlastite pogreške, propuste i “crne misli”.

Jer isto kao što se vaš prijatelj bolje osjeća kada ste tu za njega, još ćete se bolje osjećati ako ste tu sami za sebe. Nema boljeg saveznika i motivatora od vas samih. Nitko vas ne može bolje razumjeti jer sve počinje od vas!

Najvažniji i najdugovječniji odnos koji ćete ikada ostvariti je upravo odnos sa samim sobom. Posvetite mu minimalno onoliko pažnje koliko posvećujete odnosima s vašim najdražim ljudima.

 

 “Danas si ti!  To je istinitije nego istina! Nema živog nikoga tko je više ti od tebe! Vičite glasno: „Sretan sam što sam to što jesam!”
Dr. Seuss

 

Autorica članka Ivana Song

 

Više

Zanimljivosti

Ovo je trenutak kada trebamo oprostiti, kako sebi, tako i drugima, kako bismo nastavili živjeti sretno.

Zanimljivosti

Poznati su iskreno odgovarali na brojna pitanja iz publike, od usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, usponima i padovima pa sve do pitanja intime i...

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.