Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Kalcijem pobijedite PMS!

Smanjite neugodne simptome i do 54 posto

Predmenstrualni sindrom – dani kada vam iz očiju sijevaju munje i kada vam sva vaša vjerovanja nalažu da je velika Milka bolja od voća koje vas već neko vrijeme gleda iz košare. Ako vas PMS dovodi do ludila, osmjeh na lice jer ćete od sada nositi samo njega.

Prema studiji St. Lukes-Roosevelt bolnice u New Yorku dnevni unos 1200 miligrama kalcija može smanjiti ove neugodne simptome i do 54 posto. Ta je količina sadržana u tri velike čaše mlijeka, a može se uzimati i kao dodatak prehrani koji će sanirati manjkavosti u prehrani, posebice ako ne unosite mlijeko i mliječne proizvode.

mlijeko_tekstIstraživanje je provedeno na uzorku od 497 žena i stavlja potpuno drugačije svjetlo na omraženi PMS.

Dakle, ako netom prije menstruacije osjećate nadutost, bol, razdražljivost, izraženiju želju za hranom, imate migrene i patite od čestih promjena raspoloženje počnite jesti hranu koja obiluje kalcijem.

voce_tekst[box style=”0″]

Hrana bogata kalcijem

Kalcij je element esencijalan za zdrave kosti i zube. Vegani, koji ne unose mlijeko i mliječne proizvode mogu se opskrbiti kalcijem putem zelenog lisnatog povrća poput brokule, špinata, blitve, te sušenog voća. Budući da zeleno lisnato povrće sadrži i neke spojeve koji ometaju apsorpciju kalcija, možda je bolje osigurati se i drugim namirnicama poput obogaćenog sojinog mlijeka i tofua, te adekvatnim dodatkom prehrani.

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Otprilike jedna od sedam žena razvije postporođajnu depresiju, ali taj broj je vjerojatno veći jer neke žene nikad ne kontaktiraju svog liječnika i pate...

Drama Queen

I kćeri bi htjele promijeniti očeve i majke bi htjele promijeniti sina. Nekad bi i sestra htjela promijeniti brata.

Darivanje

Upoznajte hijaluronski serum iz linije njemačke kozmetike Sans Soucis.

Darivanje

LUSH je ove godine pripremio sve što bi vam moglo zatrebati u kupaonicama ove Noći vještica.

Advertisement