Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Karijera uz podršku obitelji

Tatjana Holjevac, predsjednica Skupštine grada Zagreba govori o ženama u politici i svom angažmanu.

– To što EU zahtjeva da u politici do 2019. godine bude 40 posto žena je dobar postupak. Nekako se mora doći do toga pa makar i novčanim kaznama. Oduvijek sam se zalagala za veći broj žena u politici, jer drukčije pristupaju problemima, usmjerene su na posao i lojalne,- govori Tatjana Holjevac, predsjednica Skupštine grada Zagreba čija je nezavisna lista na prošlim izborima osvojila četiri vijećnička mjesta.

Tatjana Holjevac dolazi iz obitelji poznatog političara i legendarnog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca. Politikom se ipak bavi tek posljednjih godina, karijeru je gradila u telekomunikacijama. Bila je predsjednica investicija u HT-u, radila u inozemstvo nekoliko godina te se kao predsjednica uprave Vip neta-a vratila u Hrvatsku.– U Vip net-u je bilo 55 posto žena i s njima je bilo užitak raditi. Inače, imam puno razumijevanja za žene na poslu, znam da moraju odgajati djecu i biti uspješne, a to se može samo uz razumijevanje u braku. Tako je bilo u mom slučaju, da suprug nije posvetio veću brigu djeci, nikada ne bih mogla izgraditi karijeru.

Borba protiv monopola

Nakon Vip neta-a Holjevac je došla na mjesto pomoćnice ministra za telekomunikacije te radila na novom zakonu o telekomunikacijama ne bi li spriječila monopol HT-a u Hrvatskoj.

– Znam da sam se uhvatila u koštac sa najvećim monopolistom u Hrvatskoj, ali mislim da ovakvo stanje u hrvatskim telekomunikacijama ne dopušta našoj zemlji da se razvije,- čvrsto vjeruje i danas Tatjana Holjevac.

Nakon promjene vlasti preko interneta je saznala kako više nije pomoćnica ministra ali je ipak ostala u politici. Ipak, sa samo četiri mandata postala je predsjednica Skupštine.

– U velikim tvrtkama nikada nisam imala problema zato što sam žena. To sam doživjela tek nedavno, u politici… Susrela sam se s ljudima koji su dugogodišnji rukovodioci i imaju jedan drugačiji odnos prema nama, a još kada se nađu u poziciji da sam im ja šef – to su problemi.

Ostaje u politici

U Skupštini grada Zagreba trenutno je 30 posto žena, dok ih je na listi Tatjane Holjevac bilo 35 posto.

– Manje učešće žena u politici je uistinu problem, jer završe fakultet na vrijeme, ali kada dođu djeca karijera im opadne. Vjerujem da bi im pomoglo više razumijevanja i na poslu i kod kuće kako bi bile podjednako uspješne u svemu,- rekla je Holjevac.

Tatjana Holjevac namjerava i dalje ostati u politici. Nije joj strana pomisao da bi žena mogla biti sljedeća gradonačelnica, a misle li isto i drugi stanovnici Zagreba saznat ćemo uskoro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Predstavljamo

Sinoć je u prvom i jedinom boutique kinu u Hrvatskoj, Kaptol Boutique Cinema by CineStar održano svečano otvorenje 14. Vip Oscar revije i hrvatska...

City Life

Dodjeljene nagrade povodom 63. godišnjice osnutka ULUPUH-a

Dizajn

Doris Pinčić otvorila ponoćnu prodaju popularnog smartphonea.

Trendovi

VIP shopping obilježio zadnji dan rođendanske fieste.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.