Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Kašnjenje

Premda se služim raznim trikovima – kasnim na sastanke, kasnim na dogovore, kasnim na posao.

Otkad znam za sebe, kasnim. Tu sam lošu naviku valjda pokupio od oca. Kad smo bili klinci, buraza i mene vozio je ujutro u školu. Nama je, za razliku od ostale djece, nastava uvijek počinjala u 8.15. Što je izluđivalo moju majku, ona je bila točna. Ne znam kako se uopće udala, stari je valjda i u crkvu zakasnio.

I premda se služim raznim trikovima – od pomicanja sata 15 minuta naprijed do preskakanja doručka – kasnim na sastanke, kasnim na dogovore, kasnim na posao. Uopće nije riječ o neodgovornosti, nepoštovanju ili čemu drugome jer sve što radim obavljam manijakalno temeljito, u stanju sam rasplakati i najveće perfekcioniste. Nego prilično labavo shvaćam vrijeme. Strpljiv sam čekač, ne pravim problem zbog pola sata, zapalit ću cigaretu i razmišljati. Pa onda vjerojatno očekujem i da se drugi tako ponašaju. K tome, cijeli sam radni vijek proveo u branši u kojoj radno vrijeme praktički ne postoji. Nema ni petka ni svetka, nema odlaženja u pet, nema slobodnih dana. Iz Večernjaka znao sam se kući vraćati u sitne sate, kad svi već debelo spavaju. Jednom sam došao u pola devet. Ljudi odlaze na posao a ja se s njega vraćam. Radili smo novi prilog, stoput ga prekrajali i vraćali iz tiskare, i kad smo ga napokon završili, razdanilo se. I što onda? Komu da prigovorim? Komu to da naplatim? Takav mi je posao, volim ga i znam da ne proizvodim žarulje.


A internet je to digao na još višu razinu. Pa se nikad i ne isključujem. To mogu oni koji rade u prodaji, oni izvan radnoga vremena doista nikome ništa ne mogu prodati. Ali ja ne. Ja radim i kad pijem kavu, kad sjedim na školjci, kad se vozim gradom. Jer uvijek razmišljam o tome što bih mogao napisati i puknuti na portal. Čitam, tražim, spremam kao puh. To je za tekstove koji mogu stajati. A oni drugi, vijesti koje odmah moraju biti objavljene – kao da ih ja biram. Kao da ikako mogu utjecati na to što će se dogoditi. Najbolje bi bilo reći: "Sorry, ja ti više ne radim, prošlo je pet, pričekaj, Bože, malo s tim pizdarijama, da ih sutra mogu dići na Net." Samo što to tako ne ide. Profesionalac, vrhunski profesionalac uključit će računalo i u tri ujutro ako vidi štogod zanimljivo. Profesionalac, vrhunski profesionalac otići će na teren kad god ga pozovu. I smatrat će to razumljivim. Za sve one koji to ne bi učinili tvrdim da su zalutali u medije. A takvih je nažalost mnogo.

Nego, zašto vam to pričam? Potaknuo me tekst o isprikama šefu. Nasmijao me i zabavio, ali mislim da od njega zapravo nemam koristi. Sve dok radim, i sve dok dobro radim, svejedno je gdje sam, jesam li kod kuće, na poslu ili na Marsu. A pogotovo je svejedno jesam li na vrijeme otkucao karticu. Kao da takvo što kod nas i postoji.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Kako bi vaš sljedeći razgovor za posao prošao sjajno, savjetujemo vam da se potrudite pokazati da posjedujete sljedeće četiri vještine.

Top menadžerica

Sve bolje šanse za ostvariti fantastičnu karijeru imaju i žene, koje sve češće viđamo na ključnim upravljačkim pozicijama, kao i u poduzetničkim vodama.

Top menadžerica

Na otvorenju Mövenpicka Zagreb, koji je dio Accor grupacije, imali smo priliku upoznati njihovu šarmantnu menadžericu Anne Wahl-Pozeg koja je 2020. bila među top...

Duh i tijelo

Najčešće uvjeravamo sami sebe kako su ovi uspješni imali dobru financijsku podršku, bogatu obitelj, da su pametniji, talentiraniji ili da su jednostavno imali sreće...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.