Stiže sezona kestena, mnogima omiljene jesenske šumske poslastice. Ulicama gradova širi se opojni miris pečenih kestena, a kesten pire nezaobilazan je desert u hladnim jesenskim danima i večerima. Kesten je hranjiv plod koji se jede u mnogim kulturama, a u Kini se uzgaja preko 6.000 godina i u Europi preko 3.000 godina.
Kao namirnica posebno je cijenjen u Mediteranskom dijelu Europe, a koristi se u pripremi raznih jela, poput mesnih gulaša, kolača, namaza od kestena ili se plodovi jedu kuhani ili pečeni. Osim što su ukusni, kesteni sadrže važne nutrijente, donose mnoge zdravstvene dobrobiti te pomažu u mršavljenju.
Gastronomija
Ne samo da ga mnogi obožavaju jesti pečene ili kuhane, već je ovo pravo vrijeme i za razne slastice s kestenom.
Fashion report
Kod capsule sezonske garderobe naglasak je uvijek na kvaliteti, ne kvantiteti.
Brinimo jedna o drugoj
Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.
Gastronomija
Neodoljivi spojevi ukusnih pića i začina.
You must be logged in to post a comment Login