Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Napravite sami namaz od kestena

Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način, ovaj šumski plod možete samo obožavati.

Kesten je prava jesenska, šumska poslastica. Bilo da ih jedete samo ispečene u tavi ili u pećnici ili da imate pire od kestena poslužen sa šlagom i čokoladom. Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način, ovaj šumski plod možete samo obožavati.

Jednostavno ih možete ispeći i u svom domu, u specijalnoj tavi za kestene ili u pećnici. Prije pečenja ih samo morate jednom ili dvaput zarezati u križ. Za raznorazne kreme, juhe ili namaze kuhajte ih najmanje 30-ak minuta u malo posoljenoj vodi.

Namaz od kestena

Potrebno:

  • 1 kg kestena
  • oko 250 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • malo soli
  • 2 dcl vode
  • 10 dkg kvalitetne tamne čokolade

Postupak:

Kestene skuhajte u malo posoljenoj vodi. Ogulite ih, propasirajte u multipraktiku, a zatim ih izvažite. Koliko ima kestena toliko treba dodati šećera. (Iz 1 kg kestena, nakon što se ogulio, bilo je oko 250 g čistog ploda).

Dakle, pasiranom kestenu dodajte još 250 g šećera i sve još jednom dobro izmiksajte.

Pire koji ste dobili, vodu i sjemenke vanilije stavite na laganu vatru i kuhajte uz miješanje. Kad se smjesa počne odvajati od posude, dodajte narezanu tamnu čokoladu. Miješajte i dalje dok se smjesa posve ne poveže.

Premjestite ju u prikladne staklenke i uživajte u savršenom doručku.

Izvor Just Good Food

2 komentara

2 Comments

  1. Pingback: Napravite sami namaz od kestena | Zagreb Online

  2. Pingback: Napravite sami namaz od kestena

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Život u dvoje

Krajnje je vrijeme da se malo opustite i svoju večer pretvorite u čarobnu priču!

Fashion report

Kod capsule sezonske garderobe naglasak je uvijek na kvaliteti, ne kvantiteti.

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Savjeti stručnjaka

Problemi nastanu kada se taj mali, kratki, slatki gušt pretvori u svakodnevnu potrebu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.