Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Predstavnici ruske i ukrajinske vlade razgovarat će u subotu u Moskvi kako bi pokušali riješiti krizu nastalu zbog prekinute dostave plina, objavio je u četvrtak ured za odnose s javnošću ukrajinske vlade.<br />

Svijet

Kijev: Razgovori predstavnika ruske i ukrajinske vlade u subotu u Moskvi

Predstavnici ruske i ukrajinske vlade razgovarat će u subotu u Moskvi kako bi pokušali riješiti krizu nastalu zbog prekinute dostave plina, objavio je u četvrtak ured za odnose s javnošću ukrajinske vlade.

"Ukrajinska premijerka Julija Timošenko i njezin ruski kolega Vladimir Putin razgovarali su telefonom u ponoć i odlučili da će predstavnici dviju vlada razgovarati u subotu u Moskvi", objavio je ured za odnose s javnošću ukrajinske vlade.

Nije, međutim, navedeno na kojoj će se razini voditi razgovori.

Ruski predsjednik Medvedev u srijedu je predložio da se u subotu u Moskvi održi sastanak na vrhu zemalja koje uvoze ruski plin, kao i onih kroz koje prolazi.

Moskva je prekinula dostavu plina Ukrajini, a zatim je optužila Kijev da blokira dostavu plina namijenjenog Europljanima. Rusija je potpuno prekinula dostavu plina za Europu kako bi prekinula tu "krađu".

Gazprom je od 1. siječnja izgubio 1,1 milijardu dolara zbog krize s Ukrajinom, izjavio je u srijedu predsjednik Medvedev.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.