Kina – zemlja tajanstvenih hramova

Svi već znamo da je Kina najmnogoljudnija, najstarija i najrazvijenija civilizacija na svijetu sa značajnim spomenicima kulture svoga doba. Veliku važnost u  kulturi imala je upravo sprega između umjetničke vizije i graditeljske vještine potrebne za stvaranje tako velikih zdanja.

PBZ Card Travel vodi vas u Kinu gdje se posebno ističe najveća građevina sagrađena ljudskom rukom; Kineski zid, čija je izgradnja trajala punih 20 stoljeća.

kina3Na samom početku putovanja imat ćete priliku vidjeti Zabranjeni grad – carska palača kineskih dinastija Ming i Qing, danas veliki muzej u samom središtu Pekinga.

Na turi ćete posjetiti i Shangai u kojem su bogata povijest i uplitanje ‘zapadnjaka’ ostavili mnoštvo tragova. Nekad razdiran poznatim opijumskim ratovima, danas je moderna metropola, jedna od najvećih luka na svijetu i trgovačko središte s gotovo 19 milijuna stanovnika. Pet puta veći od Los Angelesa, modernim putnicima pruža sliku suvremene Kine.

kina1Ovo putovanje u organizaciji putničke agencije PBZ Card Travel je dostupno u više grupnih polazaka, od kojih posebno izdvajamo 19.-26.6.2014.

DOBRO JE ZNATI:

KLIMA: od kontinentalne do suptropske; prosječna dnevna temperatura u  lipnju: Shanghai 25°C, Peking 24°C.

VREMENSKA RAZLIKA: +6 sati u odnosu na Hrvatsku.

NOVAC: 1 USD = oko 7 Yuana

JEZIK: kineski, vrlo slabo engleski

STRUJA/GSM: 220 V. Adapter potreban u nekim hotelima/GSM roaming VIPnet, T-mobile, Tele2

HRANA I PIĆE: u šangajskoj kuhinji prevladava slatkasti okus, a pekinška hrana je okusima najbliža Hrvatskoj, koristiti isključivo vodu u boci!

ODJEĆA: udobna i toplija odjeća; dobne i tople cipele za hodanje

KUPOVINA: svila, odjevni predmeti, igračke, kompjuterska oprema

PRIJEVOZ: preporučujemo koristiti taksi za lokalni prijevoz

VIZA: potrebna, molimo pitati u agenciji za detalje (za izradu vize potrebno je dostaviti putovnicu i originalne dokumente čitko i točno ispunjene)

Saznajte više o putovanju PBZ Card Travel American Express.

American Express pogodnosti i plaćanja u PBZ Card Travel American Expressu:

  • obročna otplata do 24 rate bez kamata i naknada
  • potrošački kredit Privredne Bane Zagreb d.d. od 24 do 60 rata s otplatom putem American Express kartice, detaljnije na www.americanexpress.hr.
  • mogućnost sakupljanja i korištenja Membership Rewards bodova
  • za korisnike Croatia Airlines American Express kartica, sakupljanje dvostrukih nagradnih Miles & More milja

pbz_travel2