Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Kirk Douglas poziva mlade Amerikance da izađu na izbore

Jedan od najstarijih blogera u Americi, legendarni Kirk Douglas, na svojoj My space stranici ovih dana poziva mlade da izađu na skore izbore.

„Neću vam reći za koga glasovati jer to ne bi bilo u redu, ali vas pozivam da izađete na izbore. Ovo su jedinstveni izbori jer imamo ženu u konkurenciji za potpredsjednicu i crnog kandidata za predsjednika“, piše legendarni 91-godišnji Kirk mladima.

Dio bloga na My space-u, zvijezda filmova „Spartak“ i „Putevi slave“, posvetio je zalaganju da američka vlada objavi formalnu ispriku zbog porobljavanja crnaca. Na istoj stranici posjetitelji koji se slažu s takvom inicijativom mogu ju i potpisati. „Svijet bi nestao bez crnaca, da pogledamo samo glazbenu scenu. Oni su sami izborili svoja mjesta i ne traže ispriku, ali mi bismo ju trebali uputiti. Upravo zbog toga što je tako velika zemlja, Amerika bi trebala na taj način pokazati poniznost“, kaže Kirk.

Zanimljivo je da, iako očito veliki obožavatelj Interneta, legendarni glumac nema mobilni telefon. Tvrdi naime, kako ne želi nikoga zvati, a svi koji ga trebaju mogu zvati njegovu sekretaricu. Čak ne želi nositi sat na ruci, jer ga, kaže, protok vremena deprimira. Budući da poziva mlade na glasovanje, Kirk je morao progovoriti i o spomenutoj kandidatkinji za potpredsjednicu, Sarah Palin.

„Ona je šarmantna, zanimljive osobnosti, zgodna je i dobro govori, a ima i dobre noge,“ upozorava Douglas. Nedavno je objavio i knjigu nazvanu „90 godina života, ljubavi i učenja“ u kojoj pokušava dati presjek života i upozoriti na važnost pomaganja drugima.

„Kad sam 1996. imao infarkt bio sam jako depresivan. Međutim, naučio sam kako je najbolji način liječenja depresije, koja nastaje kad previše mislite o sebi, misliti i pomagati drugima“, tvrdi glumac koji unatoč godinama, sa suprugom Annom, vodi niz projekata za pomoć mladima.

(Foto: BBC)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Istovremeno 'strana' i 'naša' zvijezda – Olivia Slade-SIlović, poznatija pod nazivom profila Inspired By Croatia se doselila prije sedam godina, sasvim neplanski.

Putovanja

Sa svojom misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predstavlja četiri odličnih odredišta diljem planete Zemlje kako bi vam, ne samo izmamili osmijeh na lice,...

Drama Queen

Sve manje razmišljam o kupovini vlastitog stana, a sve više o tome hoću li biti spremna za dom, starački dom…

Drama Queen

Lako je tuđim mlatiti, kažem vam. Prelako. Lako je prebaciti odgovornost na nekog drugog...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.