Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Kisi, kisi

Poljubac, pusa, cjelov, kušlec…

Izdajnički Judin, popularni francuski, eskimski, kafkijanski ili onaj najobičniji – puki izraz naklonosti.

Taj znak nježnosti urođen je svim životinjama, na razne načine. Sigurno ste vidjeli razne vrste kako ližu svoju mladunčad kako bi im izrazile ljubav i bliskost, a homo sapiens nije ništa drugačiji.

Dodirom usnama izražavamo pripadnost i nastojimo pružiti sigurnost, utjehu potomcima, a prema velikom Sigmundu Freudu usta simboliziraju spolnost, a poljubac hranu, tako da u prenesenom značenju ljubljenjem dijelimo emotivnu hranu.

Jačina poljupca je neprocjenjiva: samo jedna mamina pusa na bolno mjesto odagnava sve boli, samo jedan poljubac dovoljan je da osoba zna da nam je stalo.

Obasipajući poljupcima djecu, roditelji nastoje riješiti vječno pitanje: „znaju li moja djeca koliko ih samo volim?“ I ja se pribrajam u red takvih.

Sve češće se „ulovim“ u napadima nježnosti, tim više što su glasne puse, cmokovi, trenutni hit koji ih usrećuje. Također, razvila sam i suptilnu vještinu tzv. leptirskog poljupca – nježnog dodira trepavicama.

Moram priznati da jedva čekam dan kada će taj ritual postati uzajaman i kada će nagrada za sav trud biti samo jedna mala pusica vlastitog djeteta. To je gorivo na koje voze svi roditelji. Srećom, obnovljivo je i zaliha je nepresušna. Barem do puberteta kada se potražnja s vaše strane ne smanjuje, ali ponuda pada, pa vrijednost poljupca raste. Osim toga, dobivate konkurenciju suprotnog spola, a vaše dijete polako upoznaje francuski poljubac.

U našem društvu poljubac ima veliki značaj i primjenu: od čestitarskih do onih u znak dobrodošlice i prijateljstva, no poljubac može biti izraz intimnosti. Vaše dijete će tijekom svog života upoznati mnogo vrsta, stoga predlažem da svoj poljubac učinite jedinstvenim.

Ljubite iskreno i srcem!


www. dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Meditacija se pokazala kao izvrstan alat za smirivanje nemirnog dječjeg uma.

Savjeti i preporuke

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu.

Život u dvoje

Svako jutro jedan poljubac i mogli biste živjeti i do pet godina duže...

Zanimljivosti

Nikad slađi, nikad veseliji i konačno, nakon dužeg vremena, mali, slatki manekeni prošetali su pistom Kids Fashion Weekenda.

Advertisement