Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Koja je najbolja hrana s ulice?

Donosimo popis pet svjetskih gradova u kojima je najbolja hrana – na ulici.

Na putovanjima u dalekim i nepoznatim zemljama želimo da naš doživljaj bude što više autentičan. Prirodne ljepote, drevne građevine, ali i lokalna kuhinja, nezaobilazni su u istraživanju novih krajeva. Naravno, u današnje vrijeme recesije, trošenje novaca u skupim restoranima može upropastiti putovanje. Ne brinite, jer gotovo sva velika turistička središta u svijetu nude autentične lokalne specijalitete na svakom koraku, a po povoljnim cijenama. Donosimo popis pet svjetskih gradova u kojima je najbolja hrana – na ulici.

1. Bangkok

Ultimativno središte za turiste željne zanimljivih jela je Bangkok u Tajlandu. Ulice odišu mirisom hrane, a na štandovima možete kupiti slatku svinjetinu, riblja jela, banane pržene u rižinom brašnu i poznato smrdljivo voće durian.

2. Istanbul

Kebab se može kupiti gotovo u svakom europskom gradu, ali turska metropola nudi još mnogo drugih jela, poput bureka, simita (pecivo sa sezamom u obliku prstena), krumpira (pečeni krumpir punjen kobasicom, kečapom, krastavcima ili maslinama) te ribljih sendviča.

3. Marakeš

Marokanski grad odavno je destinacija za kuhare koji traže vrhunske specijalitete. Na glavnom trgu Djemaa el Fna mogu se pronaći štandovi s hranom poput različitog mesa pripremljenog s raznim začinima, janjetine, sarme, juha od mahunarki i graška, velik izbor sušenog voća i orašastih plodova i svježe iscijeđenog soka od naranče.

4. Mexico City

U meksičkom glavnom gradu, štandovi s hranom nalaze se u svakoj četvrti, kao i u centru na tržnicama. Osim poznatog tacosa, možete probati antojitose, elotes, quesadillas, huaraches i kolačiće od kukuruza tlacoyos.

5. Rio De Janeiro

Brazilski grad najpoznatiji je po svojim plažama i karnevalu, a u to vrijeme apsolutno svi su na ulicama, pjevaju, plešu, pripremaju hranu, jedu, piju i vesele se s turistima širom svijeta. Ne samo u vrijeme karnevala, već i tijekom čitave godine, u Rio De Janeiru možete jesti hranu koja je mješavina portugalske, brazilske i japanske kuhinje, a poslužuje se svugdje na ulici i na plažama Copacabana i Ipanema u praktičnim porcijama za van.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više...

Putovanja

Uz vrhunsko vino poželjno je nešto prezalogajiti, za što će se pobrinuti Udruga proizvođača drniškog pršuta - Drniški pršut.

Putovanja

Spajajući najbolje od ravnice, voda, brežuljaka i šuma, područje slavonske Posavine skriveni je biser kontinentalne Hrvatske.

Putovanja

Otići gdje poželim i raditi što želim imperativi su postpandemijskih putovanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.