Koja vam depilacija najviše odgovara?

Dlake su zakleti neprijatelji žena već stoljećima. Ratuju još od doba drevnog Egipta i iako su se povremeno mirili, primjerice 60-tih i 70-tih kada je dlakavost vladala svim dijelovima ženskog tijela, danas su opet nepoželjne. Dolaskom ljeta intenzivnije razmišljamo o tome kako se riješiti dlaka i, što je najvažnije, kako što duže ostati bez njih.

Želite li prorijediti i usporiti njihov rast, trebali bi se depilirati tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima. Zimi često dlake s određenih područja uklanjamo britvicom i time ih samo režemo, a ljeti kada želimo duže ostati glatke kože jaučemo od boli kada tu ojačanu dlaku treba ukloniti. Kako bi se ovo ljeto što bezbolnije riješili te ženske napasti bez jakog crvenila, podljeva i uraslih dlaka izaberite depilaciju koja odgovara baš vama.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je vrlo popularna metoda uklanjanja dlačica za trajne rezultate. Kad je vosak topao, ulazi u folikule i izvlači u cijelosti dlaku iz korijena.

depilacija 3Kad se obavlja mjesečno, depilacija voskom znači da će dlakama trebati više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena. Dlake će vam narasti tek za 3 do 6 tjedana. Kada odlazite kozmetičarki dlaka vam ne smije biti prekratka niti preduga, dovoljna su nekoliko milimetara kako bi se depilacija uspješno obavila, te nova dlaka što kasnije počela rasti.

Topli vosak

Postupak kod toplog voska malo je bolniji od hladnog jer se on grije na višu temperaturu i takav nanosi na kožu. Može se, ali i ne mora prekriti trakama. Nakon nekoliko sekundi kada se vosak stvrdne povuče se u smjeru suprotnom rasta dlačica.

Nakon odstranjivanja dlačica, nanosi se losion za smirivanje crvenila i iritacije.

Hladni vosak

Hladni vosak dolazi u obliku trake koja se zagladi na kožu ili se vosak nanosi patronama i na njega stavlja traka koja se jednim trzajem povuče također u suprotnom smjeru rasta dlačica. Važno je traku potegnuti žustro kako bi vas što manje boljelo. Prednost uklanjanja hladnim voskom ista je kao i ona s toplim – dug period glatke kože jer se dlake uklanjaju iz korijena. Nove će dlačice izrasti tek nakon dva do tri tjedna, te će biti tanje i rjeđe.

Egipatska depilacija

Umjetnost uklanjanja dlačica šećernom pastom jedna je od najstarijih metoda depilacije koju tisućama godina prakticiraju žene prvenstveno u orijentalnom svijetu. Prema nekim povijesnim izvorima ova vrsta depilacije koristila se još u drevnom Egiptu. Preporučuje se svima.

depilacija 4Prikladna je za osobe s vrlo osjetljivom kožom te onima sklonim proširenju kapilara jer se nanosi hladna i ne zagrijava kožu. Prilikom depiliranja šećernom pastom radi se i svojevrstan piling tako da je koža nakon depilacije izuzetno glatka i mekana, bez pojava ‘crvenih točkica’. Prednost egipatske depilacije je što sprečava urastanje dlačica pod kožu i ne iritira je. Radi se sa 100% prirodnim proizvodom, bez boje, mirisa i kemikalija.

Prije svake depilacije obavezno napravite piling, i to barem nekoliko sati prije kako bi se eventualne iritacije smirile prije uklanjanja dlačica.

Aristos Wellness&Spa u svojoj bogatoj ponudi nudi sve navedene vrste depilacije. Ljeto dočekajte bezbrižni i spremni uz njihovu posebnu ponudu koja uključuje depilaciju cijelih nogu po cijeni od 100 kuna i depilaciju nogu+bikini zone za 120 kuna. Kako bi vašem glatkom tijelu podarili dodatni ‘sjaj’ wellness & spa centar hotela Aristos na posebnu je ponudu stavio manikuru sa Soak Off gel tehnikom namijenjenu prirodnim noktima jer ima efekt trajnog laka gdje boja traje minimalno dva tjedna. Taj tretman oblikovanja, njege i uređivanja noktiju sada možete dobiti po cijeni od 120 kuna.

OSVOJITE DEPILACIJU

Aristos Wellness&Spa jednoj sretnoj čitateljici poklanja depilaciju nogu i bikini zone.

Ako želite osvojiti ovaj poklon, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected]mreza.hr s naslovom ARISTOS te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Što obavezno morate napraviti prije depilacije?

Vaše prijave primamo do 10. srpnja 2013., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Dobitnica je Dora Hipša. Čestitamo!