Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Koje ste boje raspoloženi?

Boje utječu na naše raspoloženje.

Boje nam mogu pomoći u osnaživanju samopouzdanja. Pravilnim odabirom šaljemo poruku kakvog smo raspoloženja pa tako tople boje šalju poruku da ste osjećajna osoba, a hladne upućuju na pomanjkanje emocija.

Zelena boja – boja prirode. Simbol je smirenosti, istine, vedrine i nade. Djeluje umirujuće i zaštitnički. Daje sigurnost i potiče strpljenje. Kada je nositi? Kada smo umorni, nervozni i muče nas glavobolje. Otvorene osobe vole zelenu boju.

Plava boja – boja vode, leda, neba. Ima jak utjecaj na um. Djeluje umirujuće. Utječe na pravilan rad srca i na ravnotežu disanja. Kada ste napeti, plava boja dobar je odabir. Plava boju nose odgovorne i pouzdane osobe.

Crvena boja
– boja vatre i krvi. Simbol je ljubavi, strasti, borbe i života. Oprez s crvenom bojom – nametljiva je i teška. Utječe na napetost i agresiju. Što manje u radnom okruženju. Ako je to vaša omiljena boja – dodacima je ublažite. Vole je nositi energične i agresivne osobe.

Žuta boja – boja sunca. Utječe na razum, djeluje motivirajuće. Odlučite se za tu boju ako se psihički loše osjećate. Žuta boja djeluje smirujuće. Odabiru je dobrodušne i dobronamjerne osobe.

Ljubičasta boja – boja raskoši, sjaja, dostojanstva i plemenitosti. Nije dobro nositi je često jer nas čini sjetnima, skrhanima i neodlučnima. A to nam za samopouzdanje i nije baš potrebno.

Smeđa boja – boja zemlje, drveta. Smeđa boja poslovna je boja. Preporučuje se uz dodatke da se razbije monotonost. Suzdržane osobe vole smeđu boju.

Crna boja – boja mraka. Preporuka – uvijek svjetliji detalj kako bi se razbila mračnost. Zaštitni je znak distanciranih osoba.

Tamnosiva boja – obucite je za prilike u kojima želite pokazati odlučnost i sigurnost.

Zato s bojama oprez, mogu poslati poruku koju ne želimo. Iskoristite boje za svoje samopouzdanje.

NE ZABORAVITE!

Nekim "prijateljima" odgovara vaša nesigurnost kako bi se uz vas bolje osjećali. Nemojte se sramiti raditi na vlastitu samopouzdanju. Izbjegavajte društvo gdje se loše osjećate i za koje imate osjećaj da vam nabija komplekse. Dajte si vremena za ostvarenje većeg samopouzdanja jer se takve stvari ne dobivaju preko noći! Budite strpljivi i ustrajni u pozitivnom razmišljanju i prihvaćanju sebe. Ključ uspjeha ipak je u vašim rukama! Upotrijebite ga!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Fashion report

Argentumova nova jesenska kampanja Oboji jesen nakitom inspirirala nas je da ove jeseni svoje slojevite outfite dodatno istaknemo šarenim i upečatljivim nakitom.

Dobar posao

Veza koju imamo sa sobom je najvažnija veza koju uopće imamo u životu.

Trendovi

Jarke i odvažne boje imaju moć uljepšati svaki dan, potiču pozitivne emocije i dobro raspoloženje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.