Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Koji kristal odgovara vašem horoskopskom znaku?

U nastavku donosimo kristale koji su idealni za svaki znak s obzirom na naglašene osobine horoskopskog znaka.

Zasigurno vam je poznato da postoji podjela kristala prema horoskopu, svaki horoskopski znak zbog svojih određenih karakteristika, ima određene kristale koji mu odgovaraju kako bi postigao životni balans.

U nastavku donosimo kristale koji su idealni za svaki znak s obzirom na naglašene osobine horoskopskog znaka.

OVAN

Ametist – velik broj Ovnova ima problem sa strpljenjem, brzo planu, i pokazuju veliko nezadovoljstvo kada nešto ne ide po njihovom planu… Ametist je idealan za ublažavanje ovih karakteristika jer donosi unutarnji mir, daje strpljenje, donosi stabilnost i ravnotežu.

Jaspis – Ovnovi su puni planova, hrabri, vole realizirati sve što si zamisle. Jaspis u ovom slučaju pomaže da se lakše fokusirate i ostvarite svoje ciljeve, podaruje neustrašivost, a s druge strane djeluje umirujuće, i pomaže da se lakše nosimo sa stresnim razdobljima života.

Karneol – neki Ovnovi imaju velik strah od neuspjeha i sumnjaju u mnoge stvari, karneol daje energiju, snagu, hrabrost te nam pomaže da se riješimo strahova. Ovaj predivni kamen pomaže da vjerujete u sebe i svoje mogućnosti, i da se lakše kreativno i emotivno izrazite, pomaže da izrazite sebe i budete ono što jeste, i otkrijete sve svoje talente.

BIK

Aventurin – ovaj kristal Bikovima donosi smirenost i strpljene. Potiče ih da maštaju, i da se malo odvoje od krute materije (Bikovi su često materijaliste).

Rozenkvarc – zbog svoje tvrdoglavosti, ponekad posesivnog ponašanja i svađalačkog raspoloženja, rozenkvarc je kamen koji bi svaki Bik trebao nositi da ga podsjeti na nježnost, ljubav i razumijevanje prema drugima. Vladaoc Bika je planet Venera, a rozenkvarc je upravo kristal Venere. Bikovi ponekad teško opraštaju, a rozenkvarc će pomoći da zaboravite na prošlost i krenete dalje.

Rodonit – Bikovi često teško opraštaju, predivni rodonit vam pomaže da lakše oprostite drugima, naučite što je bezuvjetna ljubav, te da naučite davati, a da ne očekujete uvijek nešto natrag. Rodonit je također jako dobar jer umiruje i smanjuje konflikte. Pročišćava srce, uklanja sve loše emocije i emotivne ožiljke iz prošlosti.

BLIZANCI

Turmalin – Blizanci jednostavno imaju puuuno ideja, i ponekad ne znaju što su im prioriteti, pa znaju djelovati pomalo izgubljeno. Turmalin je odličan jer daje mentalnu jasnoću, balansira lijevu i desnu polutku mozga, daje mentalnu energiju, poboljšava pamćenje i transformira negativne emocije u pozitivne. Blizanci često kao da ne razumiju sami sebe, a ovaj kamen pomaže vam razumjeti sebe i druge, umanjuje strah i „tjera“ vas da zavirite u svoju unutrašnjost.

Citirin – ovaj kamen donosi dobro raspoloženje, podiže razinu energije i daje svježinu koja je Blizancima stalno potrebna. Citrin im razbistruje um, olakšava donošenje odluka i pomaže da lakše riješe prepreke na svom putu. Poznat kao kamen uspjeha jer privlaći materijalno bogatstvo, napredak i uspjeh na svim poljima, što je odlično za Blizance jer se vole izražavati na brojnim poljima.

Žuti kalcit – vječito u planovi, idejama, mozak im radi 100 na sat :), žuti kalcit pomaže vam da prepoznate sve kvalitetne prilike i iskoristite ih. To je kamen intelekta, koji donosi organizacijske sposobnosti, bolju koncentraciju i pamćenje. Budući da su Blizanci u stalnom pokretu, žuti kalcit je dobar za vas jer daje vitalnost, čuva zdravlje i donosi veliku količinu energije.

RAK

Mjesečev kamen – pomaže da izrazite svoje pozitivne karakteristike Raka – senzibilnost, intuiciju, suosjećanje, te donosi emocionalnu stabilnost koja je jako potrebna Rakovima. Rakovi su hipersenzibilni, a mjesečev kamen pomaže da se lakše nosite u takvim situacijama, i da umirite svoje emocije.

Opsidijan snježni – Rakovi imaju jako izražena osjetila, osjećajni su i senzibilni, što ih ponekad čini nestabilnim jer se teško nose sa emocijama i negativnim energijama koje ih okružuju, i to ih jako “pogađa”. Opsidijan snježni je jako zaštitinički kamen koji jako štiti našu auru i nas od negativnosti.

Karneol – velik broj Rakova je neodlučan, teško donosi odluke, lako odustaje i ponekad nemaju snage suočiti se sa životom. U takvom slučaju karneol puno pomaže jer potiče hrabrost, daje unutarnju snagu, pomaže nam da se riješimo strahova. Ovo je kamen koji uzemljuje i pojačava fokus i koncentraciju. To je motivirajući kamen koji će vam unijeti radost u život, i strast u svim poljima života.

LAV

Oniks – u antička vremena oniks je bio simbol hrabrosti, stoga će privući brojne Lavove čija je glavna osobina upravo – hrabrost. Lavovi vole izražavati svoju dominaciju, moć, snagu, a s oniksom ćete to postići – djeluje graciozno, moćno, snažno i bogato.

Citirin – je kamen Sunca koji nosi snažnu sunčevu energiju koja je jednaka energiji Lavova (jer planet vladaoc ovog znaka je Sunce). Citrin je dobar za Lavove jer ih umiruje, relaksira, i ono najvažnije – donosi im uspjeh i materijalno bogatstvo koje si priželjkuju.

Prehnit – Lavovi imaju veliko srce i izrazito izražen srčani centar, kada im netko ne uzvrati ljubav ili osjećaje, budu jako povrijeđeni, i to dugo pamte. Prehnit štiti “lavlje” srce od povreda, pomaže da prepoznaju istinu u životu i dožive bezuvjetnu ljubav.

DJEVICA

Karneol – je kamen koji nas tjera u akciju, te donosi ogromnu snagu koja je potrebna Djevici. Smanjuje njihove strahove, potrebu za kritiziranjem. Djevice često ostavljaju dojam hladnih osoba, a karneol će im pomoći da “ugriju” svoje srce i daje im toplinu, radost i ljubav. Uz to, karneol vas podsjeća na unutarnju snagu koju posjedujete i ohrabruje da realizirate svoje planove (koje Djevice vole realizirati).

Žad – zbog konstantnog pokreta, želje za postizanjem savršenstva, te vječnog kritiziranja, Djevice imaju problema sa živčanim sustavom, i u strahu su da će oboljeti. Žad im donosi smirenost, štiti živčani sustav, jača naše tijelo i štiti nas od mentalnih i fizičkih oboljenja.

Ametist – u svojoj težnji ka savrešenstvu, Djevice često pate od nesanice, unutarnjeg nemira i ostalih tegoba vezanih za
živčani sustav. Ametist donosi unutarnji mir, odnosi brige, smanjuje stres… Djevicama je važno da otkriju svoju spiritualnu stranu jer tek će tada postići mir i zadovoljstvo, a ametist je odličan saveznik na duhovnom putu.

VAGA

Aventurin – druželjubljivim, prijateljski nastrojenim Vagama dobro raspoloženje je jako važno, aventurin donosi radost u život, pomaže da lakše donosite odluke koje će rezultirati uspješno. Također daje kreativnost, entuzijazam, snagu i balans koji je potreban Vagama.

Gorski kristal – Vage jako teže miru, harmoniji i balansu, a da to postignu pomoći će im gorski kristal. Ovaj kristal uravnotežuje lijevu i desnu polutku mozga, smanjuje konfuziju i donosi jasnoću misli i djelovanja.

Opsidijan – Neodlučnost je najveća prepreka osobama rođenim u znaku Vage, a crni opsidijan vam pomaže da zadržite jasnu sliku svojih ciljeva, hrabro i odlučno stupite u akciju i realizirate sve. Vage su po prirodi jako druželjubljive, senzibilnije i trebaju se čuvati od negativnih energija, crni opsidijan uklanja negativnosti iz okoline i štiti vas.

ŠKORPION

Unakit – kada netko povrijedi Škropiona, on postaje osvetoljubljiv, i teško zaboravlja prošlost. Unakit  donosi balans na emotivnom planu, pomaže nam da prebrodimo prošlost koja nas koči na putu razvoja. Tajanstveni Škropioni rijetko izražavaju svoje emocije (a budući da su Vodeni znak jako su emotivni po prirodi), što ih zna sputavati u životu, a unakit pomaže  da izrazimo svoje potisnute emocije.

Oniks – kako bi izrazili svoju ogromnu količinu snage, energije i unutarnjeg znanja, pomoći će vam oniks. Ovaj kamen Pruža zaštitu u konfliktnim situacijama, štiti od negativnosti. Ublažava strahove i brige, daje pozitivan stav i poboljšava koncentraciju. Simbolizira iskrenost, duhovnu snagu, oštroumnost.

Rozenkvarc – Škropioni ne vole izražavati svoje emocije, ali “ispod površine” su veliki emotivci (jer je njihov element Voda). Ostavljaju dojam hladnih, tajnovitih i sumnjičavih osoba koji su često netolerantne. Kako bi smanjili te osobine, rozenkvarc je odličan za Škropione jer daje tu nježnost, lakše izražavanje emocija, toplinu, toleranciju, aktivira srčani centar i uklanja napetosti kojima su Škorpioni podložni.

STRIJELAC

Sodalit – komunikacija je jako važna za Strijelca koji voli biti okružen ljudima, izražavati svoje ideje, prezentirati… Često su svađalački nastrojeni, netaktični i nestrpljivi, a sodalit će smanjiti te karakteristike jer smiruje pretjerano aktivan um i donosi mir, te djeluje na grlenu čakru – olakšava komunikaciju. Strijelci su često atletske građe, a ovaj kamen im donosi vitalnost i veliku dozu energije.

Howlit (Tirkeni) – Strijelci su poznati da zbog svoje vatrenosti često nešto kažu prije nego razmisle o tome (“ispeci pa reci”), a howlit donosi smirenost, smanjuje napetosti i daje taktičnost u međuljudskim odnosima. Budući da su stalno u pokretu, uvijek imaju ideje, planove, i često se iscrpljuju, howlit će pomoći jer daje energiju, snagu i hrabrost.

Ametist – radoznao Strijelac ima otvoren um, u vječitoj je potrazi za dubljim smislom života te ima izražene težnje ka duhovnosti. Ametist je jako umirujući kamen (što je jako bitno za Strijelce jer su često nestrpljiviji, imaju problema sa živcima), to je kamen unutarnjeg znanja koji nam pomaže da svoju svijest dovedemo na jedan viši nivo kojem Strijelac teži.

JARAC

Mjesečev kamen – Jarac smatra da je pokazivanje osjećaja, odras slabosti, i uvijek će svoje emocije zadržati za sebe, pravit će se da je sve u redu, a iznutra će se “jesti”. Mjesečev kamen mu pomaže da lakše izrazi svoje emocije kako se iz tih potisnutih emocija ne bi javile frustracije, depresija, i ostali psihofizički poremećaji.

Snježni opsidijan – strah od neuspjeha i sumnja u vlastite sposobnosti, odlike su velikog broja osoba rođenih u ovom znaku.  Ovaj kristal donosi smirenost, i pomaže vam da shvatite da je i neuspjeh jedna životna lekcija iz koje treba izvući poruku. Pomaže protiv destruktivnih misli, daje snagu Jarcu kada želi odustati od svojih ideja, i štiti od negativnosti. Jako nam pomaže da ostanemo fokusirani i smireni u kaotičnim situacijama, a upravo je fokus ono ćemu Jarac teži u životu.

Dimni kvarc – težnja ka materijalnom statusu, ambicioznost Jarca često dovodi do opsjednutosti, nesigurnosti… Dimni kvarc eutralizira strah od neuspjeha, poboljšava samopouzdanje. Ima snažnu dozu pozitivnih vibracija u sebi koje vam donose utjehu, dobro raspoloženje, sreću, pomažu da se riješite negativnih misli i strahova, uklanja depresiju. Smatra se da je najbolji kamen za stres – pomaže nam da se lakše podnesemo stresne periode, daje nam snagu i odlučnost.

VODENJAK

Jaspis – velika potrebna da uvijek budu drugačiji, da se konstanto izražavaju, isprobavaju, raspršuju energiju Vodenjaka i na kraju im realizacija nije “jača strana”. Jaspis daje mentalnu jasnoću, pomaže da se fokusiramo na bitne stvari u životu, te da postanemo iskreni sami sa sobom. Vodenjaci vole puno sanjarati, imati puno planova koje nikada ne realiziraju, a jaspis će vam pomoći da to promijenite.

Opsidijan (Suze Apača) – za Vodenjaka često ne znaš kako se osjeća, budući da mijenja raspoloženje svakih pola sata, i vjerojatno sam u cijelom tom procesu promjena teško se nosi sa svojim emocijama, ciljevima… Opsidijan nam pomaže da uravnotežimo emocije, oslobodimo negativne emocije. Daje samokontrolu koja nedostaje Vodenjaku i otkriva njegove skrivene talente.

Turmalin – ovaj kristal dolazi u cijelom spektru boja i idealan je za Vodenjaka jer daje kreativnost, razigranost, entuzijazam, ali s druge strane donosi one kvalitete koje Vodenjaku nedostaju – ača samopouzdanje, pomaže vam razumjeti sebe i druge, umanjuje strah i „tjera“ vas da zavirite u svoju unutrašnjost. On otvara put k duhovnosti koji je Vodenjaku jako bitan da postigne životni balans i unutarnji mir.

RIBE

Ametist – ovaj kristal će naglasiti pozitivne karakteristike i talente osoba rođenih u znaku Ribe – intuiciju, kreativnost, senzibilnost, koncentraciju… Ribe su sklone ovisnostima jer vole bježati od stvarnosti, a ametist je odličan protiv svih vrsta ovisnosti. Budući da su jako osjetljive, Ribe imaju često problema sa spavanjem, a ametist donosi miran i dubok san.

Gorski kristal – senzibilne Ribe su sklone oboljevanju, imaju često slab imunitet i psihu…Gorski kristal se smatra najsnažnijim kristalom za iscjeljenje, i donosi veliku količinu vitalne energije koja je Ribama jako potrebna.

Karneol – Ribe često vole bježati od stvarnosti, problema jer im je lakše odlutati u svijet mašte nego se suočiti s problemom. Karneol daje veliku hrabrost, životnu energiju i tjera nas na akciju. Ovaj predivni kamen pomaže da vjerujete u sebe i svoje mogućnosti, i da se lakše kreativno i emotivno izrazite, pomaže da izrazite sebe i budete ono što jeste, i otkrijete sve svoje talente. Daje tu jednu životnu strast koja Ribama nedostaje u životu.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

S modne piste

U fashion editorijalu snimljenom na zagrebačkim ulicama pogledajte kako Teuta kombinira nakit s neizostavnim oversize blazerima, hit modelima traperica, bomber jaknom i vječnim balonerom.

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Bik, Jarac i Djevica.

Horoskop

Astrolozi kažu da bi se 2023. godine život pet znakova Zodijaka mogao radikalno promijeniti. I to na bolje!

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Ribe, Rak i Bik.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.