Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Koji ste tip u ljubavi?

Saznajte koji hormon vas vodi na emotivnom polju.

Da su hormoni zaslužni za mnogo toga, nije novost, no da hormoni određuju kakvi smo u ljubavi, zasigurno niste znali. Naime, prema riječima Hellen Fisher, američke profesorice antropologije koja stoji iza ove zanimljive i surove teorije o ljubavi, predivan osjećaj zaljubljenosti se klasificira prema "tipovima hormona".

Fisher tvrdi da osjećaj ljubavi nastaje kada se aktiviraju sljedeći hormoni: dopamin, serotonin, estrogen i testosteron. Iz toga proizlazi da je dopamin odgovoran za emocije i mentalne reakcije, serotonin stvara osjećaj sreće i pozitivno raspoloženje, estrogen je odgovaran za nježnost, a testosteron je odgovoran za strast i libido.Četiri tipa ljubavi, uzimajući u obzir različite hormone jesu:

Dopamin
– osoba kod koje dominira dopamin je strastvena, ali nije za duže veze. "Dopamin tip" izgara za ljubav, ali to čini brzo i ljubav je kratkog vijeka.

Serotonin
– to su ljubavnici su dugotrajni i na njih se možete osloniti. Oni su u potpunosti posvećeni ljubavi i izgradnji veze.

Estrogen –  tipovi su nježni, puni emocija, ali s njima ćete doživjeti različite scene.

Testosteron –  ljubavnici često su sebični, a kada su u vezi znaju biti pravi tirani. Također, oni su fokusirani na stvaranje obitelji. Kad je veza u pitanju, žele da se sve razvija baš onako kako su si oni zacrtali.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Što su žene pametnije, dubokoumnije, to im je teže naći srodnu dušu.

Suncokreti na oblacima

Iako zazirem od aplikacija za upoznavanje, jer sam čula svakakve priče prijatelja koji su redovito tamo, i sama sam ponekad posegnula za istim, jer...

Duh i tijelo

Ljubav prema sebi nije ljubav na prvi pogled, već nešto što se treba osvijestiti i graditi

Život u dvoje

Postoje veze koje su bezveze i koje treba što prije okončati kako svoje vrijeme i energiju ne bismo trošili na pogrešnu osobu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.