Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kokosova voda za život

Dar prirode koji oživljava tijelo i duh i čuva ih zdravima.

Mještani u tropskim krajevima stoljećima pili su kokosovu vodu kako bi održali svoj imunološki sustav snažnim i očuvali vitalnost. U posljednje vrijeme kokosova voda nije privilegija samo tropskih krajeva. Mnogi proizvodi za ljepotu i njegu sadrže upravo ovaj dar prirode. Snažni sastojci pomoći će, osim ljepoti, i zdravlju unutarnjih organa i funkcija tijela.

1. Hidratizira i oživljava

Jedna od primarnih uloga kokosove vode u ljudskom tijelu je ona hidratizirajuća. Sadrži sve elemente potrebne da tijelo održi vlažnost, uključujući i natrij, kalij, kalcij i magnezij. U zemljama Trećeg svijeta koristi se kao alternativa krvnoj plazmi, a ranjeni vojnici u ratovima često su oživljavani upravo kokosovom vodom. Hranjivi sastojci i vlažnost pogoduju plazmi koja čini 55 % krvi. Bogatstvo kalijem čini ovu vodu izvrsnim lijekom za osobe s visokim krvnim tlakom, a pomaže i u održavanju tjelesne temperature.

Kao izotonični napitak alternativa je slatkim sportskim napitcima jer rashlađuje i smiruje, a povrh svega ima manje kalorija od većine ostalih sokova.2. Liječi bubrege i urinarne probleme


Kokos je vrlo učinkovit u rješavanju bubrežnih problema i kamenca. Osim toga u djece će na potpuno prirodan način izliječiti pojavu crvi u crijevima. Laurinska kiselina koju sadrži pročišćava probavni trakt, a ukoliko ste mamurni, ovo je izvrstan lijek, budući da sprječava povraćanje na način da smiruje želudac.

3. Ubrzava metabolizam i održava tijelo fit

Osim što sadrži ekstremno malo kalorija, kokosova voda poboljšava probavu. Sastoji se od mnoštva biološki aktivnih enzima koji pomažu metabolizmu da bude uravnotežen i aktivan, a osim toga kontrolira razinu šećera u krvi. Pomaže u zdravom funkcioniranju štitnjače čiji hormoni u organizmu djeluju tako da, ukoliko ih je više, povećavaju opću razinu metabolizma.4. Održava kožu zdravom i izjednačuje tonus

Kokosova voda hidratizira kožu i smanjuje masnoće na njoj. Korisna je za poravnavanje tonusa kože, a može se dodati pri svakom tuširanju, bilo losionima ili izravnim nanošenjem. Služi i kao prirodna maska koja smanjuje pojavu mitesera i akni.

5. Čuva imunološki sustav

Kokosova voda ima antimikrobno i antibakterijsko djelovanje te čuva tijelo od virusa i ostalih nametnika. Izvor je vitamina B koji daje tijelu energiju, smanjuje anksioznost i simptome depresije te pomaže u održavanju funkcija mišića.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Đumbir možete koristiti u različitim pripravcima kako bi vam koža bila sjajna, zdrava, čista i zaštićena.

Trudnoća

Nije neuobičajeno da neke žene imaju neredovite mjesečnice nekoliko mjeseci nakon poroda.

Drama Queen

Iako je društveno neprihvatljiva i dovodi sve sudionike u neku neugodnu, pa ponekad i opasnu situaciju, laž nećemo tako lako iskorijeniti.

Savjeti stručnjaka

Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se napokon riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.