Kokosovo ulje za uspješnu borbu s celulitom

kokosovo ulje

Dolaskom lijepoga vremena i spremanjem debelih slojeva odjeće u ormar, “problem” celulita postaje sve veći. Do dolaska na plažu želimo ga učiniti što manje vidljivim, stoga je najbolje da već danas započnete borbu protiv narančine kore.

Srećom, dovoljan vam je samo jedan sastojak iz prirode koji vam može pomoći – moćno i s razlogom popularno kokosovo ulje.

Uz vježbanje i ispijanje većih količina vode, svakako vam je potreban kvalitetan piling (a kasnije i losion) koji će pokrenuti cirkulaciju i neželjene “rupice” učiniti manje vidljivima na vašoj stražnjici i bedrima, a vrlo jednostavnu verziju možete napraviti sami u svome domu. Za piling kojeg ćete prvo napraviti potrebna su vam samo tri sastojka – mljevena kava, sitna himalajska ili morska sol i kokosovo ulje.

Postoje dvije vrste kokosovog ulja – ono bez mirisa i okusa za kuhanje i pečenje te ono ekstra djevničansko, a u kozmetici se definitivno preporuča ovo drugo.

Jednom kad nabavite ovo zdravo, mirisno ulje (koje možete ubaciti i u kolače i slastice) u šalicu mlljevene kave dodajte 6 žličica otopljenog ulja i 3 žličice soli pa sve sastojke dobro izmiješajte.

Krema za lice od kokosa(1)

Prije tuširanja četkom od prirodnih vlakana ‘na suho’ istrljajte područja zahvaćena celulitom (klik na link) kako biste pokrenuli cirkulaciju i pripremili kožu da upije sastojke pilinga. Zašto baš trebate kombinirati ova tri sastojka? Kofein iz kave pokrenut će cirkulaciju i znatno zategnuti kožu, zrnca soli odradit će intezivan piling, a kokosovo ulje će je nahraniti i omekšati.

Nakon pilinga, namažite kritična područja losionom, odnosno samo ekstra djevičanskim kokosovim uljem. Umasirajte kokosovo ulje više puta tjedno, a nakon masaže kokosovim uljem ostavite ga da djeluje 1 do 2 minute na koži pa potom isperite hladnom vodom. Tako ćete celulitom zahvaćena područja “šokirati” toplo/hladnom metodom, a kokosovim uljem dobro nahraniti i hidratizirati kožu.

Autor: Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane