Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kolač od jabuka, zobenih pahuljica i bademovog brašna

Jabuke volimo u svim oblicima, u svakom godišnjem dobu, a danas za vas dajemo recept koji ćete odmah uvrstiti u svoju kuharicu.

Kombinacija zobi, badema i jabuka optimalan je izbor ako u svoju prehranu želite uvrstiti pregršt vitamina, vlakana i proteina, a pritom izbjeći gluten i što manje opteretiti svoj probavni sustav.

Važno je da sastojke za ovaj recept nećete morati dugo tražiti – te da ćete uživati u bogatom okusu koji se krije unutar zgodnog pakiranja proizvoda hrvatskog brenda Grana.

Jabuke volimo u svim oblicima, u svakom godišnjem dobu, a danas za vas dajemo recept koji ćete odmah uvrstiti u svoju kuharicu. U svojoj voćnoj košari sigurno uvijek imate pokoju jabuku, stoga nije na odmet probati predloženu deliciju!

Recept izvorno – blogerica Veganica.hr

Sastojci:

Kora:

Pire:

  • 1 velika jabuka
  • 2 žlice agava sirupa
  • malo vode za podlijevanje
  • prstohvat cimeta

Krema:

  • 35 g bio pudinga od vanilije
  • 2 naranče (ocijeđene)
  • 150 ml biljnog mlijeka
  • 3 žlice kokosovog šećera
  • ½ žlice mješavine začina za medenjake
  • 3 jabuke za na vrh

Koraci:

Korak 1

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Prvo započnite s izradom pirea od jabuka. Naribajte 1 jabuku, stavite je u tavu i dodajte agava sirup, vodu da pokrije dno i cimet. Kuhajte dok se jabuke ne raspadnu i pretvore u pire. Ostavite sa strane da se ohladi.

Korak 2

Nakon toga krenite s izradom podloge/kore. Izvažite sastojke, zobene pahuljice sameljite u blenderu, a kokosovo ulje otopite na pari. Pomiješajte sve sastojke (bademovo brašno i zobene pahuljice, kokosovo ulje i pire od jabuka) u jednoj posudi i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto. Tijesto utisnite u kalup za tart i pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 180 °C.

Korak 3

Dok se kora peče krenite s izradom kreme. U posudu za kuhanje stavite sok od 2 naranče, biljno mlijeko, kokosov šećer i začine za medenjake. Kuhajte dok ne zavri. U šalicu stavite puding od vanilije bez glutena i ulijte malo biljnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Kada je smjesa u posudi počela ključati, polako dodajte puding iz šalice. Miješajte 2 minute i stavite sa strane da se krema malo ohladi.

Korak 4

Izrežite jabuke na tanke kriške. Izvadite na pola pečenu koru, prelijte preko nje kremu i posložite kriške jabuke. Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C. Kada je vrijeme isteklo, izvadite tart iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Grana Vam želi dobar tek, a naše ostale recepte potražite na linku https://www.grana.hr/recepti/

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Ako tražite brašno s niskim udjelom ugljikohidrata koje je bogato hranjivim tvarima bademovo brašno odličan izbor!

Gastronomija

Razne slastice s jabukama oduvijek su među najpopularnijim domaćim receptima.

Gastronomija

Uživanje u lješnjacima i jabukama spojenim u fantastičnom kolaču, čiji nam recept donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, naš je plan za ovaj...

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.