Kombinacija zobi, badema i jabuka optimalan je izbor ako u svoju prehranu želite uvrstiti pregršt vitamina, vlakana i proteina, a pritom izbjeći gluten i što manje opteretiti svoj probavni sustav.
Važno je da sastojke za ovaj recept nećete morati dugo tražiti – te da ćete uživati u bogatom okusu koji se krije unutar zgodnog pakiranja proizvoda hrvatskog brenda Grana.
Jabuke volimo u svim oblicima, u svakom godišnjem dobu, a danas za vas dajemo recept koji ćete odmah uvrstiti u svoju kuharicu. U svojoj voćnoj košari sigurno uvijek imate pokoju jabuku, stoga nije na odmet probati predloženu deliciju!
Recept izvorno – blogerica Veganica.hr
Sastojci:
Kora:
- 140 g Grana bademovog brašna
- 200 g Grana zobenih pahuljica
- 100 g kokosovog maslaca
- 4 žlice pirea od jabuka
Pire:
- 1 velika jabuka
- 2 žlice agava sirupa
- malo vode za podlijevanje
- prstohvat cimeta
Krema:
- 35 g bio pudinga od vanilije
- 2 naranče (ocijeđene)
- 150 ml biljnog mlijeka
- 3 žlice kokosovog šećera
- ½ žlice mješavine začina za medenjake
- 3 jabuke za na vrh
Koraci:
Korak 1
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Prvo započnite s izradom pirea od jabuka. Naribajte 1 jabuku, stavite je u tavu i dodajte agava sirup, vodu da pokrije dno i cimet. Kuhajte dok se jabuke ne raspadnu i pretvore u pire. Ostavite sa strane da se ohladi.
Korak 2
Nakon toga krenite s izradom podloge/kore. Izvažite sastojke, zobene pahuljice sameljite u blenderu, a kokosovo ulje otopite na pari. Pomiješajte sve sastojke (bademovo brašno i zobene pahuljice, kokosovo ulje i pire od jabuka) u jednoj posudi i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto. Tijesto utisnite u kalup za tart i pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 180 °C.
Korak 3
Dok se kora peče krenite s izradom kreme. U posudu za kuhanje stavite sok od 2 naranče, biljno mlijeko, kokosov šećer i začine za medenjake. Kuhajte dok ne zavri. U šalicu stavite puding od vanilije bez glutena i ulijte malo biljnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Kada je smjesa u posudi počela ključati, polako dodajte puding iz šalice. Miješajte 2 minute i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
Korak 4
Izrežite jabuke na tanke kriške. Izvadite na pola pečenu koru, prelijte preko nje kremu i posložite kriške jabuke. Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C. Kada je vrijeme isteklo, izvadite tart iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Grana Vam želi dobar tek, a naše ostale recepte potražite na linku https://www.grana.hr/recepti/