Kolač od tikvica i kakaa još je jedan u nizu recepata od tikvica koji će vam sigurno trebati! Šalu na stranu, jako je sočan i jaaaako je čokoladan. Miriši na kakao i čokoladu, a super paše uz kavu. Isprobali smo i nosili ga i na posao i na plažu, superpraktičan!
Pogledajte kako to radi Mamika!
SASTOJCI:
- 400 g tikvica
- 120 g brašna
- 40 g kakaa
- 4 g praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 žličica cimeta
- 100 g čokolade za kuhanje
- 20 g lješnjaka (može i bez toga)
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 80 g ulja
PRIPREMA:
- Upaliti pećnicu na 180 stupnjeva, a tikvicu sitno naribati i rukama ocijediti (stiskati između dlanova da izađe što više vode).
- U jednoj zdjeli pomiješati brašno, kakao, prašak za pecivo, sol, cimet te nasjeckane čokoladu za kuhanje i lješnjake.
- U drugoj zdjeli miksati jaja, šećer i ulje. Dodati ocijeđene tikvice i sve dobro umiješati s vilicom.
- Sve prebaciti u suhu smjesu i dobro promiješati.
- Smjesu izliti u namašćeni manji kalup za kruh (pravokutnog oblika).
- Peći dok čačkalica kod testiranja ne bude suha, kod mene je to bilo 30 minuta (svakako provjeriti već nakon 15-20 min. jer su pećnice jako različite).
Kolač od tikvica i kakaa može se napraviti i tako da se brašno zamijeni s mljevenim bademima ili lješnjacima, ili pak nekim drugim brašnom poput slanutkovog ili kokosovog, ako se želi dobiti kolač koji je bez glutena.