Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kolač s jagodama po receptu slavne Mary Berry

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica.

Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina.

Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Lucyin kolač s jagodama

Sastojci

Za kolač:

  • 225g omekšalog maslaca plus za namašćivanje
  • 4 jaja (po mogućnosti iz slobodnog uzgoja)
  • 225g šećera
  • 300g samodizajućeg brašna
  • 2 ravne žličice praška za pecivo
  • 4 žlice mlijeka

Za nadjev:

  • 2 žlice džema od jagoda
  • 1 žličica limunovog soka
  • 300g malih svježih jagoda, očišćenih i prepolovljenih
  • 300ml punomasnog vrhnja, tučenog
  • 200ml punomasne crème fraîche
  • Šećer u prahu za posipanje

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje maslacom i prekrijte ga papirom za pečenje, dno i strane.

Izmjerite sve sastojke za kolač i stavite ih u veliku zdjelu. Miksajte ih oko 2 minute dok se sve ne sjedini. Prelijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.

Pecite u pećnici oko 35 minuta ili dok se kolač ne odvoji od lima. Kad utisnete vrh prsta u sredinu, mora se ponovno podignuti. Ostavite u limu za pečenje da se hladi.

Izvadite kolač i obrežite rubove da budu savršeno ravni. Izrežite ga po dužini u tri trake, pa svaku traku prerežite tako da dobijete devet komada od 7x3cm. Prepolovite svaki komad horizontalno kao pecivo za sendvič.

Za nadjev, stavite u zdjelu džem i ulijte limunov sok pa ih žlicom promiješajte. Ubacite jagode da dobiju glazuru u džemu. Umiješajte tučeno vrhnje i crème fraîche pa stavite veću količinu tog sloja između svake dvije polovice komada kolača. Stavite dvije ili tri glazirane jagode na taj sloj i poklopite ga s drugom polovicom kolača. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Više

Gastronomija

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Gastronomija

Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima...

Gastronomija

Malina se odlično slaže s čokoladom ili laganim sirnim desertima. Idealna je za sladolede i sorbete, a nerijetko je možete susresti i u slanim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.