Koliko smo uopće zadovoljni sa situacijom između plahti

Dok su neki pomno birali koje će fotke odabrati za highlightse na Instagramu, LELO ekipa je marljivo skupljala podatke o seksi navikama svojih kupaca. Njihova globalna anketa o seksualnom zadovoljstvu na koju je odgovorilo preko 10,000 ispitanika, otkrila je nekoliko vrlo interesantnih detalja.

Tko se može pohvaliti s najviše seksa?

Kada govorimo o samoj količini seksa, dobna skupina od 31-40 godina, te nakon njih, 25-30-godišnjaci nalaze se pri samom svjetskom vrhu. Prenosimo i komentar jednog od ispitanika (34), “Proveo sam cijeli pubertet i dobar dio mladosti zabrinut hoću li se ikada poseksati. No u jednom sam momentu odrastao i shvatio da seks radi toga kako bih mogao reći da sam se seksao, zaista nije vrijedan toga, seks je ipak nešto više.” Totalno se slažemo – glavni kriterij dobrog seksa definitivno nije broj partnera, niti godine “staža”, takoreći, već koliko se dobro zbog i tijekom seksa osjećamo.

Geografski gledano, Švicarska, Brazil i Grčka prednjače po prosječnom broju partnera s 15-20. Amerikanci, Talijani i Španjolci kao prosjek navode 1-3 partnera, dok su Englezi i Hrvati u zlatnoj sredini s prosječno 4-8 partnera. Važno je istaknuti kako se, globalno gledajući, prosječan broj seksualnih partnera nalazi između 10 i 20. Što to, dakle, seks i dalje čini temom o kojoj se najviše čita, a najmanje priča?

Kako se seksamo?

Doggy poza i dalje ostaje na tronu omiljenog položaja s čak 50.41% glasova. Popularna kaubojka našla se na drugom mjestu s 38.24%, nakon koje slijedi klasična misionarska poza s 34.66%. Poza 69 prvi je izbor 17.69% ispitanika (totalna slučajnost).

Kada govorimo o ponašanju, samopouzdanje je definitivno ključna riječ, i to potvrđuje 52.15% ispitanika. 32.46% žele snažnog i agresivnog, dominantnog partnera, nekoga tko će sve držati pod kontrolom, nekoga bez previše inhibicija. 17% odgovora opisalo je nježnog i strpljivog partnera.

Pronaći partnera koji u potpunosti odgovara vašim seksualnim i emocionalnim potrebama nije lako, i definitivno nije tako česta pojava, štogod tvrdili scenaristi romantičnih komedija. Ako ste upravo vi uspjeli pronaći tako nešto, potrudite se kako biste to i zadržali. Seksualna kompatibilnost nije nedostižna, te se može postići trudom – na kraju je na vama samima da procijenite vrijedi li netko vašeg truda ili ne.

Sada kada smo vidjeli kvantitetu, kako stojimo s kvalitetom?

Većina ispitanika svoj je seksualni život ocijenila kao dobar (29.26%), dok je čak 18.57% taj aspekt svog života nazvala nepostojećim! Samo je 17.89% izabralo pridjev avanturistički kako bi opisali svoj seksualni život, dok se 4.95% može pohvaliti s fantastičnim životom u spavaćoj sobi – bravo!

Najveći krivac za manjak seksa je, pogodili ste, stres, s čak 57.46% glasova. Naravno da postoje načini kako spriječiti stres, ali to znači posvetiti se sebi i pobrinuti se da vaše zdravlje i dobrobit uvijek budu na prvom mjestu. Koliko ste puta to čuli? Nažalost, ne postoji prečac.

Nakon stresa, dolazi gotovo jednako popularan problem – ne volimo vlastito tijelo. Mnogo je toga napisano na tu temu, ali na kraju dana sve se svodi na vrlo jednostavnu premisu – imate jedno tijelo, volite ga. Vaš partner voli vaše tijelo jer voli vas. Ako ste u vezi s nekim tko vas posramljuje zbog vašeg tijela i ako se zbog te osobe osjećate loše, vrijeme je da to ostavite iza sebe.

Možda najzanimljivije od svega, 20.86% posto ispitanika proglasilo je mobitele najvećim mood-killerom. Budimo realni, mobiteli nisu loša stvar, neke aplikacije mogu čak i pridonijeti raznolikom i zabavnom seksualnom životu. No, događa li vam se da svake noću krevetu gledate u mobitel umjesto u svojeg partnera, možda je vrijeme da mali detox od večernjeg scrollanja po Instagramu.

Što radimo kako bismo bili bolji?

Od Kegelovih vježbi do masaže prostate i svega između – odgađanja orgazma, vježbi disanja i lijekova, najviše je glasova otišlo na redovitu masturbaciju i upotrebu seks igračaka, čak 62.85% i 70.27%. LELO je ipak odredišna adresa za kupnju seks igračaka tako da nismo iznenađeni ovim postocima, ali dobro je znati kako smo spremni uložiti u vlastiti užitak.

Što se masturbacije tiče, 59.20% sudionika izjavilo je kako masturbira nekoliko puta tjedno, a čak 12.37% i do nekoliko puta na dan. Osim što vam pomaže pri postizanju orgazma i pri upoznavanju vlastitog tijela, masturbacija itekako može poslužiti i kao odličan način za rješavanje nakupljenog stresa. Sljedeći puta kada ćete biti pod stresom i neraspoloženi za ikakve horizontalne aktivnosti, pokušajte se uzeti malo vremena za sebe. Možda vas dovoljno opusti da se predomislite i oko samog seksa.

I na kraju, doživljavamo li redovito orgazam?

59.26% ispitanika do orgazma dolazi nekoliko puta tjedno, 18.23% jednom tjedno, a 12.43% sretnika doživi orgazam više puta dnevno. Samo 0.99% sudionika izjavilo je kako nikada nisu doživjeli orgazam. Ako ste i vi među njima, evo vam cilja za 2019. godinu – možda se čini kao nebitna stvar pored novog posla, povišice, putovanja – ali doživjeti orgazam znači poznavati svoje tijelo, opuštenost sa samima sobom i novi nivo intimnosti s partnerom. Na kraju krajeva, i LELO je ovdje s jednim jedinim ciljem – pomoći vam da dostignete svoj vrhunac.