Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Koliko toplina šteti kosi?

Osvojite njegu kose i frizuru u frizerskom salonu VM

Kosa nas ponekad dovodi do ludila. Kovrčava, ravna, plava, crna, gusta ili rijetka – nikada nije ono što bismo mi htjeli da bude. Zbog toga je često podvrgavamo raznim tretmanima koji nerijetko uključuju prave toplinske udare. Ekipa iz VM frizerskog studija otkrila nam je koliko su fen, pegla i uvijači (figaro) uistinu štetni za kosu.

Fen i uvijači ne štete kosi ukoliko se pravilno koriste. Naime, potrebna je određena temperatura kako bi se elastin u kosi 'otopio', što je predispozicija za mijenjanje oblika kose. Kako bi kosa bila savršeno zaglađena fen uvijek usmjerite prema vrhovima jer u tom slučaju ona ostaje sjajna i glatka.U salonu naglašavaju važnost korištenja regeneratora koji djelomično i privremeno obnavlja kutikulu vlasi, olakšava raščešljavanje te sprječava trganje kose, ali je i štiti od vanjskih štetnih utjecaja.

Regeneratori po sastavu sadrže kation – aktivnu tvar koja kosi daju sjaj i mekoću, organske kiseline koje zakiseljuju vlasište ( pH šampiona je lužnat te je stoga potrebna kiselina kako bi se pH vratio u neutral) i zatvaraju kutikulu te aktivne tvari koje njeguju kosu.

Kako bi smanjili mogućnost oštećenja kose preporučljivo je koristiti i preparate za termičku zaštitu prije sušenja, koji se nanose u maloj količini na ručnikom prosušenu kosu.

U drugu ruka, da bi pegla postigla svoj efekt potrebna je temperatura od 210 do 230 stupnjeva, čime predstavlja direktan udar na kosu. Pravi efekt ravnanja ili kovrčanja kose peglom ili figarom postiže se tek kad se kosa dobro izradi četkom, iznimka su ravne i glatke kose.Veliku ulogu u zdravlju kose ima i vaš frizer. ' Svakako predlažem korištenje profesionalnih preparata, ovisno o strukturi kose, a jednako bitno je i redovito šišanje kako bi se izbjegli rascvjetali vrhovi.', pojasnila je Ivana Pazman iz frizerskog salona VM.

Prilikom kupovine preparat za zaštitu kose cijena ima i više nego bitnu ulogu pa tako niti ova industrija nije izuzeta od starog pravila 'koliko para, toliko muzike'. Jeftiniji preparati koji se mogu kupiti u dućanima nemaju ni približno kvalitetu kao profesionalni preparati, naime oni imaju samo 'kozmetički' efekt. Njihova njega je površinska dok kod profesionalnih preparata ona prodire u korteks i dubinske dijelove kose.

Žene najčešće griješe pri nedovoljnoj njezin kose od koje sve počinje. Dehidrirana kosa je neelastična i teška za oblikovanje pri čemu pomagala poput pegle i figara samo još dodatno štete.

OSVOJITE NJEGU KOSE I FRIZURU

Frizerski salon VM vam poklanja njegu kose i frizuru.

Ako želite osvojiti ovaj poklon lajkajte Facebook stranicu salona i She.hr-a, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom KOSA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Kada je u pitanju kosa koja je najčešća pogreška?

Vaše prijave primamo do 23. travnja 2013., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Dobitnice su Diana Čupić, Ivana Štrek i Mateja Blazinić. Čestitamo!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Herbal Essences poziva vas i vašu kosu da uživate u luksuznom iskustvu jer nova kolekcija za njegu kose s neodoljivim mirisima hrani kosu i...

Beauty report

Renomirani salon Evelin, od nedavno se nalazi na novoj i atraktivnijoj lokaciji, konkretnije u zagrebačkoj Ilici 128.

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.