Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Kompleks uber-žene

Težnja za neovisnošću mojih nasljednica sve je jača.

Apropo pomoći iz prošlog tesksta, 'sama' i 'ja,ja,ja' česti su vapaji koje primam od mojih nasljednica. Težnja za neovisnošću sve je jača, a mene podsjeća na tipični kompleks uber-žene. Od samostalnog mješanja kakaa do vješanja rublja, repertoar je neograničen. I koliko god bila zahvalna na bilo kakvoj pomoći, ova mi nekad ne prija zbog napora koji iziskuje.

Kako rastu, sve nas manje trebaju, činjenica je to koja ponekad čini roditeljstvo podnošljivim. Riječi 'sama' pretvore se i u djela, a egomanijakalni 'ja, ja' nestane kako se pretvaraju, preko djevojaka, u žene. Tada poželimo delegirati, raspodijeliti dužnosti. Početni emtuzijazam se splašnjava kako 'ja' postaje datost, a 'sama' podrazumijevajući faktor.


Na stranu feminizam i ravnopravnost spolova, želja za neovisnošću strašno je simpatična dok je samo na voluntarnoj razini. Neovisnost žena, ona financijska, rodna, bračna, emocionalna, spolna, nažalost, još uvijek je u sjeni muške.

Sve dok primaju oko 90% plaće svojih muških kolega, rade na dva radna mjesta – poslu i obitelji, a samodopadni političari ih ucjenjuju cijenama vrtića, ne može se govoriti o neovisnosti žena. Kultura obitelji i dalje počiva na plećima žena.

83% jednoroditeljskih obitelji čine majke s djecom.Uistinu uživam kojiput sa svojim malim pomoćnicama, nastojeći ih uklopiti u svoj aranžman dužnosti. I već su svašta naučile – mesti, zalijevati cvijeće, s mamom peglati, kuhati… I drago mi je prenositi na njih vrijednosti rada, doma i obitelji koje je u današnje, ubrzano vrijeme na kušnji. Ubrzano je i djetinjstvo, odrastanje i put u nezavisnost.

Ipak, djetinjstvo treba ostati za djeci. A cure će se već stići nakuhati, naspremati i napeglati.

Dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

SheRULES

Traženje posla je posao. I to nimalo lagan. Pogotovo ženama, i pogotovo ženama starijima od 55 godina.

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Darivanje

Ne postoji standardna stimulacija klitorisa koja djeluje na sve žene jednako.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.