Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Konačno naučimo kada i zašto koristiti SPF

Što je SPF veći, to će koža biti bolje zaštićena od sunčevih zraka.

Zaštita od sunca već je dugo vremena jedna od najvažnijih stavki koje svakodnevno morate imati na umu. Naime, sunčeva svjetlost može biti štetna za kožu, a dugotrajno izlaganje može dovesti do opeklina, starenja kože, pigmentacija, ali nažalost i raka kože. Upravo zbog toga, kada ne možete izbjegvati sunce, trebali bi koristiti SPF zaštitu od sunca za lice i tijelo.

Što je SPF i zašto se koristi?

SPF je kratica za sun protection factor, što znači faktor zaštite od sunca. To je mjera koja se koristi kako bi se označio koliko vremena možete provesti na suncu bez da se opečete. Što je SPF veći, to će koža biti bolje zaštićena od sunčevih zraka. Inače postoji nekoliko SPF-ova: 15, 20, 30 i 50.

Kada se koristi SPF?

Istina je da bi se SPF trebao koristiti tijekom cijele godine, čak i kada nije sunčano jer sunčeve zrake i dalje mogu prodrijeti kroz oblake i oštetiti kožu. Međutim, isto je tako istina da nažalost još uvijek mnogi nanose SPF na lice i tijelo kada su samo na moru. No, on bi trebao biti vaša svakodnevna skincare rutina.

SPF se treba nanositi najmanje 15 minuta prije izlaganja suncu te ponovno svaka dva sata ili nakon plivanja ili znojenja. SPF se treba koristiti ne samo na plaži ili bazenu, već i tijekom svakodnevnih aktivnosti, poput vožnje automobila ili odlaska na posao. Također, važno ga je zimi koristiti kada idete na skijanje.

Tko treba koristiti SPF?

Svi bi trebali koristiti SPF proizvode. To uključuje odrasle, djecu i osobe s osjetljivom kožom. Djeci i osobama s osjetljivom kožom preporučuje se koristiti zaštitni faktor koji ima visoku zaštitu (SPF 50), ili još ima dodatno naznačeno na proizvodu da je za osjetljivu kožu.

Koje su prednosti korištenja SPF-a?

Korištenje SPF-a može smanjiti rizik od opeklina, stvaranja pigmentacije, preuranjenog starenja kože i raka kože. Neki SPF proizvodi također mogu hidratizirati kožu i smanjiti vidljivost finih linija i bora.

Pri korištenju SPF-a najvažnije je znati kakav tip kože imate, koji faktor trebate koristiti i koju zaštitu od sunca s dodatnim benefitima trebate koristiti. Na primjer, ako se borite s tankim linijama i borama, odabrat ćete SPF kremu za bore, ako imate osjetljivu kožu, birate proizvod s naznačenim da je formuliran za masnu kožu itd.

Više

Beauty report

Pripremite se za putovanje u otkrivanje budućnosti ljepote uz FOREO.

Beauty report

Elizabeth Arden nastavlja put inovacija sa sljedećom generacijom retinola i lansiranjem Retinol + HPR Rapid Skin Renewing Water Cream.

Beauty report

Svaki sastojak Dnevne kreme s marelicom promiče zdravlje i vitalnost kože.

Beauty report

U wellnessu ''Life'' vodičkog hotela Olympia tijekom cijele godine možete isprobati Germaine de Capuccini Timexpert Hydraluronic profesionalni tretman za dubinsku hidrataciju kože lica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.