Koncert Olivera u Osijeku

S okusom mora i soli te svima znanim mediteranskim notama družilo se u subotu 8. svibnja više od četiri tisuće Osječana na koncertu Olivera Dragojevića.

Stari je ''morski vuk'' u pratnji svojih Dupina nastup u Osijeku započeo pjesmom ''Trag u beskraju'', nastavivši tragom svojih velikih hitova poput ''Moj lipi anđele'', ''Galeb i ja'' ili ''Kad mi dođeš ti''. Baladom ''Jesen stiže dunjo moja'' povezao je dva kraja Hrvatske Slavoniju u koju rado dolazi, i Dalmaciju iz koje dolazi.

"Lipo je biti u Osijeku i Slavoniji, mistima najbolje hrane na svitu", rekao je Oliver uz prve taktove Nadaline koja je ovom prigodom ''zamutila'' i kulen i pancetu i fiš paprikaš. Osim toga, podigla je na noge sve nazočne.

Osječka publika imala je prilike premijerno čuti pjesmu "Jubavi mala" koja će se naći na novom Oliverovom albumu.

"Za tu ćemo pjesmu snimiti prvi spot s novog cd-a koji izlazi u lipnju. Mislim da će biti dobar, sve ćete saznati na vrijeme", tajnovit je o novom materijalu ostao pjevač, koji, kako neki vole reći, ima 33 promila soli u glasu.

Vrhunac nastupa u dvorani Gradski vrt bila je izvedba bezvremenske Cesarice koju je publika zdušno pjevala od prvog do posljednjeg takta, kao i pjesma ''Dobro jutro tugo'' s albuma ''Neka nova svitanja'' iz 1994. godine te ''Dva put san umra, uspješnica s albuma ''Vrime''.

"Ljudi ovdje znaju pivat' i to je super, publika je bila fantastična večeras, kao i uvijek u Osijeku", rekao nam je Oliver nakon koncerta.