Mirko Ljubić, chef poznatog restorana Terma Tuhellj „Dvorca Mihanović“, podijelio je s nama neke od omiljenih recepata za pravu malu gozbu. Moderan pristup, samo najbolje namirnice, kuhanje s puno ljubavi i strasti jamstvo su uspjeha, kaže ovaj mladi kuhar koji inspiraciju pronalazi u bogatoj tradiciji Hrvatskog zagorja i jelima u kojima su nekada u kurijama i dvorcima ovoga kraja uživali plemići.
Danas vam donosimo Kraljevske štrukle!
Sastojci
Tijesto:
- Brašno bijelo – 0,10 kg
- Sir svježi – 0,08 kg
- Jaje – 1 kom
- Šećer – 0,01 kg
- Sol
- Ulje – 0,05 l
- Kiselo vrhnje
- Krušne mrvice – 0,02 kg
- Voda
Umak od šljiva
- Šljive svježe – 0,10 kg
- Šećer – 0,01 kg
- Vanilin šećer – 0,001 kg
- Crno vino 0,05 l
Priprema
Napravimo vučeno tijesto od bijelog brašna, ulja, vode i soli, zatim ga ostavimo da odstoji oko pola sata. Razvučemo ga da tijesto bude tanko, napunimo nadjevom od svježeg sira, u koje smo prethodno stavili jaje, kiselo vrhnje i sol. Tako pripremljeno tijesto i sir zamotamo te režemo na komade. Skuhamo u vodi i poslužimo s krušnim mrvicama i prethodno skuhanim umakom od šljiva.