Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Kraljica luksuznih mirisa

Victoria Christian osobno u Zagrebu predstavila obiteljsku liniju parfema.

 "Od početka proizvodnje No.1 mirisa cilj nam je bio proizvesti najbolji mogući parfem, a otud i njegovo ime. Posebnost ovoga parfema je rijetkost sastojaka i to što možda već sljedeće godine nećemo biti u mogućnosti pronaći sve vrijedne komponente koje ga sačinjavaju" rekla je o slavnom mirisu Clive Christianu No.1., Victoria Christian, kćerka autora najluksuznijeg parfema na svijetu. koja je boravila u Zagrebu kao gošća Instituta Parfumeur Flores.

Za bočicu parfema 135.000 eura

Miris Clive Christian No.1. sadrži veoma rijetke i iznimno vrijedne sastojke iz različitih dijelova svijeta, poput indijske sandalovine, tahićanske vanilije ili ulja od jasmina iz Grassea čija je cijena, spomenimo tek, čak sedam puta viša od cijene Godišnje se proizvede tek 1000 bočica ovog mirisa za žene i muškarce, a za 30 ml ovog parfema potrebno je izdvojiti 1.600 ura.

Najskuplja bočica imena No.1., izrađena od Baccarat kristala i ukrašena bijelim dijamantom, košta 135 tisuća eura i kao takva službeno je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplji miris na svijetu. Limitirano izdanje ovog parfema izrađeno je u samo deset primjeraka, a u njegovoj "pure" varijanti, odnosno čistom koncentratu ovog mirisa, imali su priliku uživati okupljeni na još jednom zanimljivom događanju upriličenom u Floresu.

Institut Perfumeur Flores, spomenimo, tip je "niche" parfumerije koje nude rijetke mirise, a koji se kao alternativa masovnoj proizvodnji mirisa prodaju u ograničenim količinama i na malom broju prodajnih mjesta u svijetu.

No.1 inače je jedan od četiri mirisa Clive Christiana, otmjenog engleskog milijunaša, dizajnera namještaja, koji je 2000. godine kupio i obnovio poznatu kraljevsku Crown parfumerijsku kuću.

Miris kraljice Viktorije


Amerikanac William Thomson otvorio je 1840. godine trgovinu luksuznim korzetima u Londonu. Najpoznatija njegova klijentica bila je kraljica Viktorija, te je Crown usvojen kao njegov zaštitni znak. Kako je vremenom interes za neudobnim steznicima jenjavao, tvrtka je posao preusmjerila na parfumeriju, čime je najviše doprinio Thomsoniv sin, William Thomson Jr., vrstan kemičar, koji je došao na ideju o proizvodnji mirisne soli lavande, a potom je počeo proizvoditi i ubrzo vrlo tražene parfeme.

Iako je Crown parfumerija tijekom 19 st. stekla zavidnu reputaciju i u svojoj ponudi imala čak 49 mirisa dostupnih diljem svijeta, nakon smrti osnivača tvrtke te početka Prvog svjetskog rata, kompanija je prodana Lever Brothersu (sadašnjem Unileveru) za 300.000 engleskih funti, da bi konačno 1939. i konačno službeno prestala s radom.

"Šetajući putem kući, moj je otac jednom prilikom zamijetio ispražnjene izloge kraljevske parfumerije pred zatvaranjem i već je sljedećeg trenutka odlučio da to ne smije dopustiti. 1999. godine kupio je prava i arhivsku građu firme, obnovivši osam mirisa kraljevske parfemske kuće", ispričala je Victoria Christian.

Clive Christian ipak gasi proizvodnju starih mirisa 2001. godine, te lansira vlastitu liniju mirisa, odnosno tri mirisa, svaki u varijantama ženskog i muškog. Uz ranije spomenuti No.1, kreira ultrazavodljivi X, te miris 1872, nazvan po godini kada je osnovan Crown. Svaki od ovih parfema sjedinjuje u sebi 130 godina staru tradiciju izrade Crown mirisa.

Bočica koja je ušla u povijest

Kada je Victoria Christian imala samo četiri godine, njen otac i ona slučajno su prilikom renoviranja poda spavaće sobe, vile iz viktorijanskog razdoblja u kojoj su živjeli, naišli na originalnu bočicu Crown perfumery. Dvadeset godina kasnije, pojasnila je Victoria tijekom prezentacije, njen je otac saznao kako je upravo riječ o omiljenom mirisu kraljice Viktorije, čija je kraljevska kruna, po njenom vlastitom odobrenju, krasila bočicu mirisa od 1872. godine.

Upravu ovu bočicu Victorija je pokazala okupljenima u Floresu, i dodala kako je miris iz ove tamnozelene staklene bočice ukrašen zlatnim vijencem, oživljen u onaj koji danas poznamo pod imenom 1872., odnosno drugi iz linije mirisa Clive Christiana.

Victorija Christian, rođena 1978. godine, najstarija je od tri kćerke Clive Christiana. Posljednjih šest godina zaposlena je kao Business Manager kompanije Clive Christian, a ljubav prema mirisima, prati je iz najranijeg djetinjstva, dok je još kao djevojčica, kako sama kaže, punila skupocjene prazne bočice majčinih parfema, vlastitim opojnim mješavinama mirisa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Poruka mirisa ide u limbički sistem mozga koji prerađuje emocije i u područje nazvano hippocampus, dio mozga odgovoran za pamćenje, i to je razlog...

Beauty report

Kad su parfemi u pitanju, insajderi iz svijeta ljepote slažu se da postoji nekoliko tipova žena.

Savjeti i preporuke

Nemamo što duljiti! Najljepši, najmirisniji pokloni dolaze upravo iz L'Erbolaria.

Trendovi

Trussardi je univerzalno poznat po svojoj izvrsnosti, nenametljivoj eleganciji i eksperimentalnom pristupu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.