Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Kravata – nezaobilazan modni detalj

Croata vam poklanja mušku kravatu i ženski šal za Dan zaljubljenih.

Kravata je muškarcima nezamjenjiv detalj u svečanim i poslovnim kombinacijama, a kao zanimljiv modni dodatak prihvatile su je i žene. Ovaj izvorni hrvatski proizvod tijekom 17. stoljeća proširili su u Europi hrvatski vojnici, noseći marame oko vrata koje su preteča današnje kravate. Francuzi su tijekom Tridesetogodišnjeg rata među prvima zamijetili zanimljiv modni dodatak hrvatskih vojnika.

Parižani su je prihvatili zbog njezine originalnosti i za vrijeme francuske revolucije nosili su crne kravate kao znak protesta protiv zastarjelih ideja. Novi modni detalj ubrzo je osvojio cijelu Europu kao i kolonije američkog kontinenta.Kako bi muškarac upotpunio svoju garderobu, kravata mora biti usklađena bojom i modelom, ali mora biti i savršeno zavezana. Svi smo se nagledali filmskih scena u kojima žena veže kravatu svom muškarcu prije posla ili svečane večere. Taj seksi čin trebala bi znati svaka žena jer kravate za muškarce mogu biti sredstvo zavođenja isto kao samostojeće čarape za žene.Oscar Wilde je rekao da je dobro zavezana kravata prvi ozbiljan korak u životu muškaraca. Jednako tako, žena koja zna zavezati kravatu zasigurno će se dojmiti svakog muškaraca. Postoji čak 85 teorijskih mogućnosti vezivanja čvora kravate, ali danas se koristi desetak čvorova.
Kravata je detalj koji upotpunjuje i podiže odjevnu kombinaciju, a pogrešno odabrana boja i uzorak može upropastiti dojam.

Kod usklađivanja boja košulje i kravate važno je znati koje boje pristaju jedna drugoj.  Jednobojnim košuljama pristaju kravate u istoj boji, ali drugačijoj nijansi, ili u kontrastnoj boji. Primjerice, za košulju u zelenoj boji, odaberite kravatu u tamnijoj nijansi zelene. Kravata s uzorkom se ne smije nositi na istu takvu košulju. Uzorke kombinirajte s jednobojnim košuljama i suprotno.Pranje kravate je zabranjeno jer se vanjski i unutarnji dijelovi kravate, koji su izrađeni od različitih materijala, ne skupljaju jednako čime se kravata uništava. Dozvoljeno je jedino kvalitetno kemijsko čišćenje. Radi dodatne zaštite preporučuje se kravate tretirati s teflon obradom, koja kravati daje poseban zaštitni sloj i time onemogućava dubinsko prljanje. Na taj način voda se pretvara u kapljice koje same skliznu s tkanine.Kravatu nakon nošenja treba pažljivo odvezati te objesiti u ormar. Tako obješenoj kravati opušta se tkanina i izravnavaju se nabori. Kravata se ne bi smjela peglati, a zgužvana kravata može se objesiti u prostoriju ispunjenu parom (u kupaonicu), a zatim položiti na ravnu površinu da se osuši.Kravate se najbolje čuvaju obješene na stalku ili pregradi u ormaru namijenjenoj kravatama. Mogu se držati i u ladici koja je dovoljno velika da kravate stanu izravnane.

Croata – izvorna hrvatska kvaliteta

Hrvatski brand Croata sinonim je za kvalitetu, a budući da se radi o izvornom proizvodu, Croata nosi specifična identifikacijska obilježja. Prati je povijest hrvatskog porijekla kravate i povijest motiva. Hrvatske kravate izrađene su u potpunosti od najkvalitetnije svile u različitim vrstama tkanja. Sve su šivane ručno i ističu se raznovrsnim detaljima svoje besprijekorne izvedbe.Mnogi motivi su inspirirani hrvatskom poviješću i kulturnom baštinom, kao što su glagoljica, hrvatski troplet, Dux Croatorum i obala Jadranskog mora. Svojom stoljetnom tradicijom kravata je postala nacionalnim simbolom koji je tijekom stoljeća, zahvaljujući zemljopisnom položaju Hrvatske, kombinirao istančanost i egzotizam Istoka s elegancijom zapadnog dizajna.Osim kravata, u trgovinama Croata možete pronaći košulje, prsluke i modne dodatke za muškarce kao i prekrasne šalove, rupce i ostale modne dodatke za žene.Kao izravna nasljednica hrvatskog stila, Croata je ekskluzivan brand, a njezini su kupci predsjednici država i vlada, poslovni svijet, umjetnici i sportaši diljem svijeta.

OSVOJI CROATA KRAVATU I ŠAL za VALENTINOVO

Croata vam poklanja 1 mušku kravatu i 1 ženski šal povodom Dana zaljubljenih.

Ukoliko želite osvojiti ove vrijedne poklone, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom CROATA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu, kao i informaciju – želite li na poklon dobiti KRAVATU ili ŠAL.

Navedite naziv barem jedne od 4 linija muških kravata marke Croata.

Vaše prijave primamo do 8. veljače 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Kravatu je osvojila Danijela Jerković a šal Marko Šmit. Čestitamo!Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks i osjećaji

Brojna su istraživanja pokušala doznati koje su najdublje seksualne želje muškaraca, a koje oni ne otkrivaju baš rado svojim partnericama.

Događanja

One su pionirke svoga doba. One su inspiracija ženama diljem svijeta.

Život u dvoje

Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne - problemi i supermužjacima znaju priuštiti pokoju besanu noć!

Život u dvoje

Svaka treća od četiri žene smatra kako gospodin Savršeni ne postoji te smatra svoje partnere tek 69% savršenima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.