Kreativne božićne dekoracije

Božić je najljepše doba u godini i u to vrijeme želimo da naš dom izgleda posebno čarobno. Gradske ulice i izlozi trgovina već su okićeni u svjetlucavom božićnom stilu. Ako ne želite da vaš dom svake godine izgleda isto, neka vam inspiracija budu ove kreativne ideje uz koje će vaš dom izgledati drugačije, originalno i svečano u očekivanju i proslavi najljepšeg blagdana u godini.

Ove godine možete imati vintage božićni vijenac ukrašen zanimljivim ukrasima poput ključeva koji možete postaviti na vrata ili iznad kamina.

Boje karakteristične za Božić su zelena, crvena, zlatna i bijela. Zimzelenim granama uredite kamin, stepenice i vrata u svom domu, a možete napravite i ukrase od papira.

Zašto biste imali zeleno božićno drvce svake godine? Odaberite omiljenu boju i temu prema kojoj ćete urediti cijelu kuću. Bijelo božićno drvce i ljubičasta boja stvaraju svečan i elegantan ugođaj.

S ljubičastom bojom možete kombinirati bijelu i boju bakra. Zanimljivi ukrasi koji izgledaju poput zvijezda ukrasit će salvete na blagdanskom stolu, a božićnom drvcu dati sofisticiran izgled.

Djeca obožavaju šareno, igračke i poklone ispod božićnog drvca. Zašto ih ne biste stavili na božićno drvce? Neka vam ove godine šarenilo bude tema blagdanskog uređenja doma.

Jednostavno također može biti lijepo i svečano. Od običnog papira izradite vijence na kojima ćete napisati božićne poruke i stihove božićnih pjesama.

Poklone zamotajte u reciklirani papir. Umjesto vijenaca od zelenila, možete staviti ukrase u obliku zvijezda na zidove i prozore u kući.