Kreativni svijećnjaci

Stvorite romantičnu atmosferu prepunu 'mekog' svijetla u samo nekoliko jednostavnih koraka. Minimalan trošak, spretne ruke i par dobrih ideja je sve što vam treba da biste napravili svijećnjake od stvari koje vam negdje 'nezaposleno' leže po kući. 

Osim za pravljenje domaćih delicija u obliku ukiseljenog povrća ili marmelada, staklenke nam mogu poslužiti i za stvaranje originalnih svijećnjaka. 

 I one najjednostavnije i možda na prvi pogled i ne toliko privlačne, uz par dodataka i preinaka postaju zanimljivi stalci i posude u kojima možemo servirati treperavo svijetlo svjećica. 

U skladu s godišnjim dobom , napunite je do pola s kamenčićima, pijeskom ili školjkama. Ako nemate pri ruci materijal za morsku verziju, poslužit će riža ili pak krupna morska sol

Ili ih pak omotajte špagom, obojite bijelom (ili nekom drugom) bojom i skinite špagu. Dobiti ćete efektne i orginalne svjećnjake!

Uz par komada savitljive žice, užeta, papira i slame, složite staklenku  i lučicu u jeftini i zanimljivi ukras za boravak u prirodi u večernjim satima ili pak za uživanje uz igru svijetla koju čine dok se opuštate u kadi.