Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kreativno zamatanje božićnih darova

Originalnim i zanimljivim izgledom poklona oduševite najmilije.

Svake godine u vrijeme blagdana trudimo se da darovi koje odaberemo za najmilije budu ono što si oni uistinu i priželjkuju. Ali da bi poklon od prvog trenutka kada se nađe u rukama kojima je namijenjen, bio poseban i drugačiji, bitno je i kako je zapakiran.

Naravno da je najjednostavnije otići do obližnje trgovine, kupiti ukrasni papir i vrpcu i utrošiti 5 minuta vremena na prekrivanje ambalaže. Međutim, samo malo kreativnosti je potrebno da bi poklon bio drugačiji i zanimljiviji od ostalih 'uniformiranih' kakve smo navikli gledati, primati i davati iz godine u godinu.Nikad potrošena niti 'isfurana' ideja je obični (prigodni) crveni papir koji se jako savršeno uklapa s vrpcom na karo uzorak, a kao detalj na tako umotanom poklonu su korištene kuglice za bor i zvjezdice koje tvore oblik trokuta odnosno božićnog drvca. Obični pak papir je sasvim dovoljan za umotati dar u ako se na njega još prilijepe tamne kuglice koje čine oči i njušku jelena, a od malo debljeg papira izrežemo oblik rogova i zalijepimo sa strane na gornji dio.Ostaci tkanine, izrezani u trake, dobro će vam poslužiti kao kao vrpca na poklonu koji je umotan u listove kajdanke. Savršeno pakiranje za glazbenike ili audiofile!I najjednostavniji papir postaje poseban ako se dar umotan u njega stavi u prozirni celofan kao u vrećicu i dodatno napuni svjetlucavim konfetima te zaveže s vrpcom za gornji dio. Zlatni papir izrezan na tanke trake spojene na jednom kraju i postavljene na vrh paketa sa zlatnim štapićem uvjerljivo 'glumi' metle i može se koristiti kao dodatna dekoracija.Ostaci raznobojnih ukrasnih vrpci mogu se iskoristiti za pakiranje poklona međusobnim ispreplitanjem te se na taj način odvlači pozornost s inače ne privlačnog pak papira kao i u slučaju ukrašavanja istog običnim tankim užetom ukrašenim grančicom bora i češerima.Unesite dašak vlastite osobnosti i kreativnosti jednostavnim crtkarijama po bijelom papiru i izradom mašni u obliku cvjetova, a obični novinski papir ukrasite improviziranim lopočem od istog materijala te ga u sredini dodatno ukrasite crveno – bijelim slamčicama koje dolaze u pakiranju sa sokovima u tetrapaku.I najobičniji papir ili ukrasna kutija može zasjati ako uz pomoć vrpce na poklon učvrstite grančicu imele ili bilo koje biljke koju imate pri ruci dodatno ukrašene svjetlucavim sprejem.Lomljive poklone poput staklenih boca možete na siguran način umotati s tkaninom koju na vrhu jednostavno zavežemo u čvor i dodatno ukrasimo grančicom i ceduljicom. Lomljivi poklon možete klasično upakirati i kasnije dodatno osigurati stavljanjem u kutiju prepunu slatkiša.Korištenjem dvaju raznobojnih papira ili komada tkanine možete na uvijek originalan način zapakirati bocu. A i najmanji poklon postaje poseban ako mu na ukrasnu traku zakačite malo zvonce.Bilo koji izduženiji odnosno viši poklon, osim stavljanja u ukrasnu vrećicu možete upakirati tako da od papira napravite omot u obliku trokuta koji predstavlja božićno drvce, na njemu iscrtate ukrase te umjesto mašne vrh poklona ukrasite zvijezdom. Ostane li vam komad trapera od ljetos kada ste hlače u kućnoj radinosti pretvarali u vruće hlačice, iskoristite ju za uistinu originalan način pakiranja boce pića.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Željeli biste se istaknuti nečim unikatnim no nemate ideju gdje pronaći poseban dar?

Zanimljivosti

Kupovina poklona slatka je muka jer je idealni poklon teško pronaći. Zato nije neobično što smo se svi barem jednom ponadali da smo s...

Seks

Ako ne vjerujete u gore napisane stvari o utjecaju seksa i orgazma, testirajte sami svaku od ovih tvrdnji.

Život u dvoje

Odmah ćemo vam na početku otkriti tajnu - kako biste poboljšali komunikaciju u ljubavnoj vezi, morate naučiti više slušati, a ne više govoriti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.