Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Kreće Cro A PorterTV

Internetska televizija rezervirana je za nadolazeći modni događaj.

Ovu modnu sezonu najvažnijeg i najvećeg domaćeg, ali uz Beograd Fashion Week i regionalnog tjedna mode uz kolekcije najpoznatijih imena domaće modne scene obilježit će i pokretanje prve internetske modne televizije Cro A Porter TV.

"Televizija, i to putem interneta, najlogičniji je slijed onoga što radimo i stvaramo zajedno s hrvatskim modnim dizajnerima posljednjih devet godina. Možda će i zvučati neskromno, ali oduvijek smo prvi rušili granice u hrvatskoj modi i produkciji događanja – od pokretanja samog događaja s domaćim modnim snagama, do predstavljanja dizajnera na nov i visoko kvalitetan način, modno-poslovnih suradnji velikih i poznatih brendova s nezavisnim modnim dizajnerima, dovođenja stranih modnih imena i otkrivanja novih modela. TV je stoga samo jedan mali segment kojim ulazimo u budućnost i stvaramo novu dimenziju hrvatske modne i medijske scene", riječi su kojima je Viktor Drago, art direktor i producent projekta Cro A Porter, najavio skorašnje održavanje ovosezonskog modnog događaja HTC Cro A Porter.

Upravo zahvaljujući modnim revijama i nastupima najvećih i natraženijih imena domaće modne scene Westgate Shopping City nedaleko Zagreba i ove će sezone, u periodu od 20. do 22. listopada, postati središte hrvatske i regionalne modne scene. Hippy Garden, Zigman, ELFS, Linea Exclusive, Boris Pavlin, Arileo, XD Xenia Design, Anamarija Asanović, Tomislav Bahorić, LukA, Andreja Bistričić, Jasmina Arnautović, Teo Perić & MAK, Etna Maar, Zoran Aragović, Ivan Mann uz modne dizajnerica Moniku Sablić i Bornu Rajić ono su što publika nestrpljivo iščekuje iz sezone u sezonu. "Najveći i najbolji idu uz najveće i najbolje", izjavio je prije nekoliko sezona netko povodom Cro A Portera i time zauvijek odredio definiciju važnosti i vrijednosti ovog modnog događaja.No, Cro A Porter ekipa nikad ne staje samo na revijama i kolekcijama već nudi i dodatni sadržaj za sve posjetitelje. Ove sezone po uzoru na svjetska modna zbivanja i na svjetske trendove u modnoj produkciji HTC Cro A Porter nudi jednu potpuno novu dimenziju u domaćoj modi, ali i medijskoj sferi općenito, pokrečući prvu regionalnu modnu internet televiziju – Cro A Porter TV.

Naime, već od 18. listopada Cro A Porter TV počinje s emitiranjem na internetskim stranicama nudeći i ususret samom početku događaja niz modnih sadržaja za zagrijavanje – kolekcije dizajnera od proteklih sezona, intervjue s dizajnerima i making-of-priloge o nastanku njihovih kolekcija, izvještaje sa snimanja modnih kampanja, pogled u proces nastanka i pripreme modnog događaja HTC Cro A Porter . Nastavak je ovo projekata koje Cro A Porter razvija već nekoliko sezona poput internetskog prijenosa revija uživo tzv live-streaminga na stranicama svojih partnera.

Uzor Fashion TV

Razloge pokretanja i sadržaj modne internet televizije Cro A Porter TV ukratko je opisao Viktor Drago: "Kapacitet prostora HTC Cro A Portera u odnosu na interes publike tradicionalno je premalen, a pozivnica za modne revije HTC Cro A Portera već je sezonama jedna od najtraženijih pozivnica u zemlji. S namjerom da svoj sadržaj i program približimo doslovno svima ove sezone započinjemo s emitiranjem vlastitog internet TV programa po uzoru na poznate međunarodne projekte poput World Fashion i Fashion TV.

Naši testni projekti proteklih sezona oduševili su naše poklonike ne samo u Hrvatskoj već i van granica, a dizajneri su bili više no zadovoljni pozitivnim reakcijama na sam prijenos. Uz praćenje modnih revija putem internetskog prijenosa živo, gledatelji su povremeno imali prigodu na svojim ekranima zaviriti i u prostore iza scena te su tako doživjeli modu na dotad neviđen i uzbudljiv način. S pokretanjem Cro A Porter TV-a pripremili smo gledateljima i puno više od onoga što su mogli vidjeti dosad – sati i sati modnog programa, razgovori s dizajnerima, upoznavanje modela kroz zanimljive priloge, modna snimanja kampanja domaćih dizajnera, ali i magazina samo su mali dio onoga na čemu ekipa Cro A Portera intenzivno radi već mjesecima.

Posebno zanimljivo jest da će upravo gledatelji na ekranima svojih računala, tablet prijenosnika ili pak telefona prije početka samih revija u kratkim modnim prilozima moći doznati više informacija o samim dizajnerima i njihovim inspiracijama za kolekcije".Moda ovime postaje dostupna svima što i jest njezin smisao, a prostor modnog događaja HTC Cro A Porter na samoj lokaciji Westgate Shopping City od ove sezone postaje intimniji te će revije uživo pratiti samo oni s pozivnicom – modni novinari i urednici, novinari društvenih događanja, modni i lifestyle blogeri, istinski modni ljubitelji, klijenti i partneri dizajnera. Novost je što se ove sezone revije održavaju i na dvije lokacije – u posebnom HTC Cro A Porter studiju koji će biti postavljen na prvom katu Westgate Shopping City-a kao središnjem prostoru te u prizemlju, u magičnom krugu, najnevjerojatnijoj i najgrandioznijoj modnoj pisti koju je domaća publika HTC Cro A Portera upoznala prije nekoliko sezona, u kojem će zbog zahtijevnosti biti održane revije modnog dvojca ELFS, modne marke XD XENIA DESIGN i Juraja Zigmana.Ovosezonska Cro A Porter modna priča naravno slijedi i trendove koje je upravo Cro A Porter postavio na samim početcima, a koje su s vremenom prihvatili svi modni događaji u zemlji. Naime, u svrhu najave samog događaja snimljena je posebna modna HTC Cro A Porter kampanja. U glamuroznim kreacijama Linee Exclusive, a pred foto objektiv najtraženijeg hrvatskog modnog fotografa Mladena Šarića u ulozi modela stala su dva modna lica – Helena Babić (Colors) i Tamara Pernar (Midiken).

"Od samih smo početaka u svojim kampanjama surađivali s dvije vrste djevojaka – djevojkama 'nove generacije' koje su vrlo brzo nakon toga postale svjetska lica, ali i s onima s već istaknutim svjetskim karijerama modela. Sjetite se samo Kristine Šalinović koja je prvi puta na pistu zakoračila upravo na Cro A Porteru, a nakon toga pokorila modni svijet. Ove sezone ostvarili smo još jednu dobitnu kombinaciju, Helenu Babić (Colors) i Tamaru Pernar (Midiken ) – jednu koja je krenula i osvojila modni svijet u dahu i drugu koja je već sezonama na vrhu svih modnih ljestvica i iza koje su sjajna modna iskustva. Upravo to i jest smisao ideje Cro A Portera – uvijek najbolji, uvijek novi, uvijek ispred svih i uvijek najveći", objasnio je Viktor Drago.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Budući da je započela ljetna sezona, posljednja aktualnost na kojoj su radili je kampanja za ljetnu kolekciju kupaćih kostima Effek, Spektre eyewear sunčanih naočala...

Trendovi

Nova kolekcija karizmatičnog brenda Femme Marquise kao glavnu nit vodilju ovog puta imala je upravo vrijeme ispred nas i činjenicu da ćemo ove godine...

Zanimljivosti

Moderan dizajn, vrlo jednostavna za upotrebu, s fokusom na potrebama potrošača, njezine su ključne karakteristike.

Trendovi

S prepoznatljivim printevima i cvjetnim motivima, elegantnim i romantičnim haljinama, dizajnerica Anita Pokrivač slavi ljeto.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.