Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Kreće Cro A PorterTV

Internetska televizija rezervirana je za nadolazeći modni događaj.

Ovu modnu sezonu najvažnijeg i najvećeg domaćeg, ali uz Beograd Fashion Week i regionalnog tjedna mode uz kolekcije najpoznatijih imena domaće modne scene obilježit će i pokretanje prve internetske modne televizije Cro A Porter TV.

"Televizija, i to putem interneta, najlogičniji je slijed onoga što radimo i stvaramo zajedno s hrvatskim modnim dizajnerima posljednjih devet godina. Možda će i zvučati neskromno, ali oduvijek smo prvi rušili granice u hrvatskoj modi i produkciji događanja – od pokretanja samog događaja s domaćim modnim snagama, do predstavljanja dizajnera na nov i visoko kvalitetan način, modno-poslovnih suradnji velikih i poznatih brendova s nezavisnim modnim dizajnerima, dovođenja stranih modnih imena i otkrivanja novih modela. TV je stoga samo jedan mali segment kojim ulazimo u budućnost i stvaramo novu dimenziju hrvatske modne i medijske scene", riječi su kojima je Viktor Drago, art direktor i producent projekta Cro A Porter, najavio skorašnje održavanje ovosezonskog modnog događaja HTC Cro A Porter.

Upravo zahvaljujući modnim revijama i nastupima najvećih i natraženijih imena domaće modne scene Westgate Shopping City nedaleko Zagreba i ove će sezone, u periodu od 20. do 22. listopada, postati središte hrvatske i regionalne modne scene. Hippy Garden, Zigman, ELFS, Linea Exclusive, Boris Pavlin, Arileo, XD Xenia Design, Anamarija Asanović, Tomislav Bahorić, LukA, Andreja Bistričić, Jasmina Arnautović, Teo Perić & MAK, Etna Maar, Zoran Aragović, Ivan Mann uz modne dizajnerica Moniku Sablić i Bornu Rajić ono su što publika nestrpljivo iščekuje iz sezone u sezonu. "Najveći i najbolji idu uz najveće i najbolje", izjavio je prije nekoliko sezona netko povodom Cro A Portera i time zauvijek odredio definiciju važnosti i vrijednosti ovog modnog događaja.No, Cro A Porter ekipa nikad ne staje samo na revijama i kolekcijama već nudi i dodatni sadržaj za sve posjetitelje. Ove sezone po uzoru na svjetska modna zbivanja i na svjetske trendove u modnoj produkciji HTC Cro A Porter nudi jednu potpuno novu dimenziju u domaćoj modi, ali i medijskoj sferi općenito, pokrečući prvu regionalnu modnu internet televiziju – Cro A Porter TV.

Naime, već od 18. listopada Cro A Porter TV počinje s emitiranjem na internetskim stranicama nudeći i ususret samom početku događaja niz modnih sadržaja za zagrijavanje – kolekcije dizajnera od proteklih sezona, intervjue s dizajnerima i making-of-priloge o nastanku njihovih kolekcija, izvještaje sa snimanja modnih kampanja, pogled u proces nastanka i pripreme modnog događaja HTC Cro A Porter . Nastavak je ovo projekata koje Cro A Porter razvija već nekoliko sezona poput internetskog prijenosa revija uživo tzv live-streaminga na stranicama svojih partnera.

Uzor Fashion TV

Razloge pokretanja i sadržaj modne internet televizije Cro A Porter TV ukratko je opisao Viktor Drago: "Kapacitet prostora HTC Cro A Portera u odnosu na interes publike tradicionalno je premalen, a pozivnica za modne revije HTC Cro A Portera već je sezonama jedna od najtraženijih pozivnica u zemlji. S namjerom da svoj sadržaj i program približimo doslovno svima ove sezone započinjemo s emitiranjem vlastitog internet TV programa po uzoru na poznate međunarodne projekte poput World Fashion i Fashion TV.

Naši testni projekti proteklih sezona oduševili su naše poklonike ne samo u Hrvatskoj već i van granica, a dizajneri su bili više no zadovoljni pozitivnim reakcijama na sam prijenos. Uz praćenje modnih revija putem internetskog prijenosa živo, gledatelji su povremeno imali prigodu na svojim ekranima zaviriti i u prostore iza scena te su tako doživjeli modu na dotad neviđen i uzbudljiv način. S pokretanjem Cro A Porter TV-a pripremili smo gledateljima i puno više od onoga što su mogli vidjeti dosad – sati i sati modnog programa, razgovori s dizajnerima, upoznavanje modela kroz zanimljive priloge, modna snimanja kampanja domaćih dizajnera, ali i magazina samo su mali dio onoga na čemu ekipa Cro A Portera intenzivno radi već mjesecima.

Posebno zanimljivo jest da će upravo gledatelji na ekranima svojih računala, tablet prijenosnika ili pak telefona prije početka samih revija u kratkim modnim prilozima moći doznati više informacija o samim dizajnerima i njihovim inspiracijama za kolekcije".Moda ovime postaje dostupna svima što i jest njezin smisao, a prostor modnog događaja HTC Cro A Porter na samoj lokaciji Westgate Shopping City od ove sezone postaje intimniji te će revije uživo pratiti samo oni s pozivnicom – modni novinari i urednici, novinari društvenih događanja, modni i lifestyle blogeri, istinski modni ljubitelji, klijenti i partneri dizajnera. Novost je što se ove sezone revije održavaju i na dvije lokacije – u posebnom HTC Cro A Porter studiju koji će biti postavljen na prvom katu Westgate Shopping City-a kao središnjem prostoru te u prizemlju, u magičnom krugu, najnevjerojatnijoj i najgrandioznijoj modnoj pisti koju je domaća publika HTC Cro A Portera upoznala prije nekoliko sezona, u kojem će zbog zahtijevnosti biti održane revije modnog dvojca ELFS, modne marke XD XENIA DESIGN i Juraja Zigmana.Ovosezonska Cro A Porter modna priča naravno slijedi i trendove koje je upravo Cro A Porter postavio na samim početcima, a koje su s vremenom prihvatili svi modni događaji u zemlji. Naime, u svrhu najave samog događaja snimljena je posebna modna HTC Cro A Porter kampanja. U glamuroznim kreacijama Linee Exclusive, a pred foto objektiv najtraženijeg hrvatskog modnog fotografa Mladena Šarića u ulozi modela stala su dva modna lica – Helena Babić (Colors) i Tamara Pernar (Midiken).

"Od samih smo početaka u svojim kampanjama surađivali s dvije vrste djevojaka – djevojkama 'nove generacije' koje su vrlo brzo nakon toga postale svjetska lica, ali i s onima s već istaknutim svjetskim karijerama modela. Sjetite se samo Kristine Šalinović koja je prvi puta na pistu zakoračila upravo na Cro A Porteru, a nakon toga pokorila modni svijet. Ove sezone ostvarili smo još jednu dobitnu kombinaciju, Helenu Babić (Colors) i Tamaru Pernar (Midiken ) – jednu koja je krenula i osvojila modni svijet u dahu i drugu koja je već sezonama na vrhu svih modnih ljestvica i iza koje su sjajna modna iskustva. Upravo to i jest smisao ideje Cro A Portera – uvijek najbolji, uvijek novi, uvijek ispred svih i uvijek najveći", objasnio je Viktor Drago.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Izbor nakita je vrlo subjektivan i baš kao u umjetnosti, ne slažu se svi oko toga što se smatra lijepim, modernim ili prikladnim.

Trendovi

U svakoj zimskoj garderobi i kombinaciji, jednu od najvažniji uloga odigrat će obuća.

Darivanje

K A J A srebro&mjed naušnice iz nove kolekcije oduševit će vas na prvi pogled.

Fashion report

Najnovije kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2023. nude veliki izbor različitih stilova i nijansi koji se lako prilagođavaju svačijem ukusu, a u kojima će sigurno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.