Krenite na vrijeme s pripremama tijela i kože za ljeto

S toplijim danima stižu i sve slobodnije modne kombinacije koje otkrivaju tijelo i kožu, sve one dijelove tijela prethodno skrivane mjesecima ispod vunenih rukava, hlača i debelih najlonki. Istovremeno, u zimskim mjesecima ljudi su skloni i povećanju tjelesne mase, što promjenu zimske za proljetno-ljetnu garderobu čini nelagodnim.

Biti fit nije samo estetsko pitanje, već pitanje zdravlja, pa motivaciju za pripremu tijela i kože povodom dolaska ljeta treba potražiti u zdravom načinu života. I to na vrijeme.

Donosimo nekoliko praktičnih savjeta koji se mogu primjenjivati svakodnevno, počevši već od danas.

  1. Nordijsko hodanje je sport koji se razvio kao vježba za skijaše tijekom ljeta. Riječ o aktivnom hodanju sa štapovima koje je odlično za smanjenje tjelesne mase, jačanje mišića i cirkulaciju. Velika prednost ovog sporta je i to što se s njime mogu baviti sve generacije.
  2. Zelena kava dobar je saveznik u borbi protiv viška kilograma. Brojna istraživanja koja se provode već godinama pokazuju pozitivan učinak zelene kave, tj. klorogenske kiseline, aktivnog sastojka zelene kave, na metabolizam šećera i masti u organizmu, što posljedično utječe i na reguliranje tjelesne mase. zelenakavaPri odabiru dodatka prehrani važno je voditi računa da Zelena kava sadrži najmanje 50 % klorogenske kiseline.
  3. Ekstrakt sjemenki grožđa ima niz pozitivnih utjecaja na ljudski organizam koji se prvenstveno odnose na antioksidativno i antiage djelovanje. Protuupalno djelovanje ekstrakta sjemenki grožđa utječe na prevenciju kroničnih upalnih procesa u epidermi, čime se usporava starenje kože, odnosno nastajanje bora. Njegovan ten je uvijek odraz prirodne ljepote. Ekstrakt sjemenki grožđa istovremeno pomaže kod prevencije i tretiranja problema s cirkulacijom, proširenim venama i oticanjem nogu, što su česte pojave uzrokovane „sjedilačkim“ načinom života. Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama, vitaminu E i polifenolima, koji se snalaze u ekstraktu sjemenki grožđa, koža cijelog tijela imat će poseban sjaj.
  4. Uravnotežena prehrana koja se sastoji od sezonskog voća, povrća, ribe, peradi i krtog crvenog mesa uz obilje svježih začina. Ne kaže se bez razloga – ono si što jedeš – stoga je potrebno odabirati kvalitetne cjelovite namirnice u manjim obrocima više puta kroz dan.

Dodaci prehrani mogu biti odličan način nadoknade svega onoga što nedostaje u organizmu. Bestvite dodaci prehrani su vrhunske kvalitete te jedini na hrvatskom tržištu nude Ekstrakt sjemenki grožđa. U asortimanu Bestvite dodataka prehrani može se pronaći i Zelena kava koja sadrži minimalno 50 % klorogenske kiseline.

Tea Ištvanić, stručna suradnica Bestvitea, mag.nutr