Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan
Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Istaknuto

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Moja se kosa, nakon 8 mjeseci napokon počela frčkati sama od sebe, poslušnija je i čak kada je ne opeglam, zna izgledati jako dobro i sve pokazuje na to da stanje ide na bolje, no i dalje me čeka dug put da škare odrade svoje na najgorim dijelovima kose i da zdravu kosu koja izraste pretvorimo u mekanu, plavu kosu.

“Želim biti plava. Platinasto plava!” – uzvikala sam jednog popodneva nakon približno 8 godina bojanja u crnu, svijetlosmeđu, tamnosmeđu hladnog odsjaja, tamnosmeđu toplog odsjaja – spektar je bio taman i klasičan.
Prije nego započnem, dat ću vam savjet – nemojte. Nemojte ubiti svoju kosu kroničnim blajhanjem da biste unutar 4 sata postali platinasta plavuša, nemojte ako vam je život (ili kosa) mio. Ako želite biti plavuše radije to napravite postepeno.

Nakon emocionalnog kraha, nazvala sam frizerku po preporuci koju ovim putem ne želim imenovati tražila termin u kojem bih mogla doći da me savjetuje mogu li biti plava i hoće li to moja kosa podnijeti.

Moja je kosa inače prirodno frčkava, suha, dehidrirana, tanka i slabog volumena na tjemenu, dok se tjeme zamasti nakon dva dana, pa sam mogla i pretpostaviti da će to ispasti sve osim dobro, ali je pomalo luda žena u mojoj glavi vikala da će je plavo učiniti sretnom. Frizerka je također potvrdila da će sve proći bez problema… kako li je samo bila u krivu.

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Pozdrav od bjeloglavog supa kojega krasi narančasta slama – i vi ste znali da je ovo loša odluka, zar ne?

Daljnje odnose s frizerkom neću detaljizirati, a prvom prilikom nakon nesretnog žutokljunac momenta, nazvala sam Dinka u Topstilu i zamolila ga za pomoć.

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Dinko i ja smo se bacili na posao – odmah nakon što mi se prestao smijati i govoriti kako sam zrela za psihijatriju jer samo luđaci u ovo stanje dovedu kosu.

Ja jako volim Dinkovo društvo – on je onaj tip osobe kojeg kad upoznate, ne želite otići iz njegove blizine, koliko god vremena provodite s njime, smijete se iz dubine želuca, zrači ogromnom karizmom, ekstremno je humorističan i zabavan i zato se cijela žutokljunac pogreška činila ugodnija nego što ona to je.

Prilikom prvog susreta, nismo htjeli ponovno tretirati kosu jer je postojala velika bojazan da bi ona otpala, rastezala se kao žvaka i struktura dlake nije postojala, sve su vlasi bile spržene, a na nekim dijelovima tjemena imala sam kraste napravljene prejakim blajhom. Za početak je Dinko na mojoj kosi koristio Niophlex set koji je u jednom korištenju kosi vratio strukturu (barem malo) i kratkotrajno je doveo u red – možemo se mi lagati, ali u ovakvim slučajevima doslovno pomažu samo škare, ali mi je kosa bila dovoljno kratka da si to još uvijek nisam htjela priuštiti.

Rezultat je bio sljedeći (i ne, to nije samo zato jer je kosa izravnana na četku, do prije toga se uopće nije mogla tretirati četkom, nije htjela biti ni ravna ni frčkava):

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Svaki idući susret bio je jedan dug put i ogroman proces – neki bi rekli da Dinko ne zna svoj posao, ali ja, jedini svjedok koji je sjedio na njegovom stolcu samo može reći da čovjeku treba dignuti spomenik za sve što je radio toj kosi (pritom koristeći nježne proizvode kako bi sačuvao i ono malo kose što je ostalo, a istodobno trudeći se ispuniti moje sulude želje za sivim i platinastim nijansam), a koliko nije htjela surađivati. Pa sam tako mjesecima hodala u nekoliko boja, jedna od izrasta, jedna od pramena koji je porozniji pa primi sivo, jedna od pramena koji odbija išta osim žumanjak žute nijanse… kosa je odbijala suradnju, ali se Dinko nije dao.

Kako biste se lakše snašli, na svaki od imena proizvoda možete kliknuti kako bi vas preusmjerilo na pregled/kupnju tog proizvoda, a neki od proizvoda koje je Dinko koristio su Oway i Moroccanoil ulja, Moroccanoil šamponi, maske i regeneratori, boje koje je stavljao su bile Tocco Magico i Subtil, a za njegu kod kuće koristila sam label.m proteinski sprej, šampon od meda i zobi i regenerator od meda i zobi, a kosu sam četkala Dessata četkom jer je bila najfleksibilnija, lagano je raščešljavala kosu bez da je vlas pod njom pucala.

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Svaki je dolazak označavao rezanje novih centimetara kose, nekad bi skratili centimetar ili dva, dok smo u dva navrata skratili više od 4 centimetra kose, pa sam tako šetala malo duge, malo kratke kose.

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

U konačnici sam se odlučila peglati – znam da to nije zdravo i da ne pomaže previše da se dlaka vrati u život, ali vjerujem da biste vi postupili isto jer svijetom hodati u stanju grma na glavi nimalo nije privlačno i djeluje jako neuredno i kao da ne brinem sama o sebi, ali sam zato u Topstilu kupila peglu za kosu s parnom postajom, pa korištenjem vlage u peglanju manje štetim kosu nego klasičnim peglama, bude opeglana i ravna, a lepršava kao da ste je izravnali na četku.

Moja se kosa, nakon 8 mjeseci napokon počela frčkati sama od sebe, poslušnija je i čak kada je ne popeglam, zna izgledati jako dobro i sve pokazuje na to da stanje ide na bolje, no i dalje me čeka dug put da škare odrade svoje na najgorim dijelovima kose i da zdravu kosu koja izraste pretvorimo u mekanu, plavu kosu.

Ako ste dovoljno pametni, nećete napraviti što i ja, već ako želite biti plavi, do tih nijansi idite postupno, pogotovo ako ste kosu već ranije previše tretirali ili dugo godina bojali u jako tamne nijane (pogotovo one toplog i crvenog odsjaja).

Moja kosa trenutno kada nije tretirana peglom izgleda ovako:

Kronike jedne plavuše: Kako je Dinko spasio dan

Ako ste u Zagrebu i tražite dobrog frizera, Dinko se nalazi u salonu Topstil na adresi Lanište 1, svakako nećete požaliti odlazak kod njega. Ako niste u Zagrebu, ne mogu vam puno pomoći, samo vam mogu savjetovati da se, kod potrage za novim frizerom, a pogotovo za frizerom kod kojeg biste radili drastične promjene koje iziskuju kvalitetne proizvode, kvalitetan rad i vjerojatno visoku cijenu, jaaaako dobro raspitate kod koga idete i potražite više od jedne preporuke djevojke kojoj je čitav život kosa u savršenom stanju!

Do čitanja,

Kike, Šminkoholičarke!

Više

Beauty report

Pastelni tonovi plavušama osiguravaju romantičan i nježan izgled.

Beauty report

Kad sam vidjela prvu sliku Olival linije s ružama, nije mi trebalo ni pet sekundi da se snađem i čim prije imam proizvode u...

Savjeti i preporuke

Na početku nove sezone frizeri iz Frida Hair salona predstavljaju vam najaktualnije trendove za proljeće/ljeto 2019.

Ljepota

TheBalm Balm Springs rumenilo je nježne breskvaste boje, taman između roze i narančaste, dovoljno pigmentiran da se može uhvatiti i laganim kistom, a opet...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.