Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Kršten na putovanju prema jugu

Ponovno u zagrljaju sa Sulkyjem.

Hester i ja nismo dovoljno pozornosti posvetili Damasku u Siriji i Ammanu u Jordanu jer smo morali na vjenčanje u Izrael. Pozvali su nas golupčići, izraelsko nizozemski par – Martjin i Keren. Vjenčanje je bilo prekrasno i emotivno, prepuno židovskih običaja i meni dragih nizozemskih prijatelja. Osjećaji su me preplavili.

Bez sklopljena oka, nakon vjenčanja sam se uputio na aerodrom u Tel Avivu te sam ubrzo bio u Ateni. Pokušavajući se odmoriti na jednoj od klupica, nisam se stigao ni namjestiti, a zaskočile su me dvije Koreanke. Ispitivale su me razna životna pitanja, a ubrzo smo došli i na temu religije. One su bile članice Božje crkve i nagovorile su me da se krstim u duhu njihove vjere.Nisam se ni snašao, a bili smo na putu za stan gdje me čekalo još šest Koreanaca i svećenik. Obukli su me u kupaći kostim koji je nalikovao onom iz 60-tih godina te me je svećenik zalio vodom. Amen, bio sam kršten. Pripravili su mi ukusan ručak, za vrijeme kojeg mi je svećenik ispričao da sada kad sam kršten ne smijem više jesti hinduističku hranu. To me je malo iznenadilo, pogotovo što sam mislio uživati u hindu delicijama na putu u Indiju, a nije baš da volim i ograničenja.

Stigao sam u Albaniju u naručje svom Sulkyju kojeg nisam vidio šest tjedana. Ugodni domaćini i mehaničar Trojan mi je naplatio samo troškove popravka, a auto je zvučao bolje no ikad. Ponovno sam sreo i mladog talentiranog Gersija koji je i dalje svoju sreću vidio u ilegalnom prelasku u Grčku. Nije bilo druge nego da ga podržim. Čuo sam da je sretno stigao, nadam se da će uskoro naći sreću.Grci su mi se u početku činili dalekima, ali ubrzo sam umjesto u kampu spavao u sobi tragično poginule kćerke jednog starijeg para. Majka i otac se i dan danas teško nose s tragedijom pa soba izgleda upravo kao da je kćer sinoć spavala u njoj.

Prekrasan krajolik i varljivo vrijeme vodili su mene i Sulkyja južno prema Thermophylu, dok u jednom trenutku na autocesti Sulky nije otkazao poslušnost. Nisam mogao vjerovati jer je svih 800 kilometara zvučao savršeno. Zarobljen sam na autocesti…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Kalelarga, crkva Sv. Donata, Kneževa i Providurova palača odvode u neka davna i zaboravljena vremena

Zanimljivosti

Pelješac se vratio u zlatno doba, u vrijeme kada je poluotok bio pomorsko središte Mediterana.

Putovanja

Unatoč ovoj prirodnoj raskoši, prepoznatljivi simbol općine Ližnjan ipak je skromna, prelijepa, jarko žuta i mirisna brnistra!

Putovanja

Ako, niste iz Hrvatske, a ove godine nas planirate posjetiti iz obližnje zemlje, ovo je tekst za vas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.